Anti-aging’de doğal yöntemler

Yılların izleri en fazla yüz ve dekolte bölgesinde kendini gösteriyor.

Haberin Devamı

Ancak doğal yöntemlerle bu kırışıklıklara savaş açmak mümkün. ışte, evde kolaylıkla yapabileceğiniz doğal ‘anti-aging’ reçeteleri ve cildi gençleştirici pratik yöntemler...

1 Haftada bir kez dekoltenize peeling yapın. Yapısında granül bulunmayan enzim içerikli ürünleri tercih edin.
2      Her ne kadar biliyor olsanız da güvenlik açısından bir kez daha hatırlatmakta fayda var: Cildin doğrudan güneş ışığı alması ona çok zarar veriyor. Bu yüzden koruma faktörü içeren günlük nemlendiricilerden vazgeçmeyin.
3  C vitamini güzelliğin en önemli desteklerinden. Ayrıca yosunda bulunan bakır ve soyada bulunan bitkisel östrojenler de kolajen üretimini harekete geçiriyor.
4 ışte göğüs ve dekolte bölgesini gerginleştirmeye yarayan bir reçete: Bir limonu dilimlere bölün, beş dakika boyunca göğüs ve dekolte bölgesinde bekletin. Ayrıca haftada bir gece; iki yemek kaşığı buğday tohumu yağını bir yumurta sarısıyla karıştırın ve dekolte bölgenize sürerek havluyla sarın. Ertesi sabah kalıntıları ılık suyla durulayın.
5 Araştırmalar çoğunlukla balık, sebze ve yağsız süt tüketenlerin cildinin daha az kırış-tığını ortaya koyuyor. Sağlıklı bir beslenme, kırışıklık oluşumunu engelliyor.
6 Yeterince uyku ve stresten uzak bir yaşam cildin de en büyük dostu.
7 Aşırı alkol ve sigara tüketi-mi cilde zarar veriyor ve erken yaşlanmasına neden oluyor.
8  Boyun bölgenizin gerginliğini sağlamak için her zaman başınızı yukarıda tutun ve omuzlarınızı geriye doğru atın. Ve  boynunuzu kremlerken yerçekiminin aksi yönünde uygulama yapmaya dikkat edin.
9 Sizi 20 dakika içinde en az 8 yaş gençleştirecek Hollywood maskesi ister misiniz: Bir parça karın içine birkaç damla limon suyu ya da bir miktar sıvı krema karıştırıp boyun ve dekolte bölgenize sürün. 10 dakika etki etmesini bekleyip, sonra ılık suyla durulayın.
10 Dekolte bölgesini havluyu cildinize sürterek değil ufak baskılarla kurulayın. Çünkü bu bölgedeki ince deri son derece hassastır ve kolayca tahriş olabilir.

Haberin Devamı

KIRIşIKLIKLARLA SAVAşMANIN 4 YOLU

Alın, ağız ve burun çevresindeki mimik çizgileri zaman içinde daha da derinleşir. Ama her gün düzenli olarak yapacağınız bu dört hareketle, kırışıklıklarınızı görünmez hale getirebilirsiniz.
Alın çizgilerinden kurtulun: Parmaklarınızı alnınızın üzerine koyun. Avuç içleriniz kaşlarınızın üzerinde kalsın. şimdi parmaklarınızın baskısını hissedecek şekilde alın derinizi yukarıya ve aşağıya doğru ittirin. Bu sırada başınızı yere doğru eğin. Böylelikle baskıyı daha fazla hissedebilirsiniz. Birkaç kez de işaret parmaklarınızla hızlıca kaşlarınızı kaldırın ve indirin.
Ağız ve burun çevresindeki mimik çizgilerinden kurtulun: Orta parmaklarınızın ucunu her iki ağız kıvrımının üzerine yerleştirin. Buradaki kırışıklıkları ağız kıvrımından burun deliklerine kadar olan kısma doğru hafifçe bastırarak hareket ettirin. Bu gerginliği yaklaşık üç saniye kadar sürelerle koruyun.
Burun çevresindeki kırışıklıklardan kurtulun:
Orta parmaklarınızı göz pınarlarının bitimine yerleştirin.  Kaşlarınızı yukarıya doğru kaldırın ve işaret parmaklarınızı kaşlarınızın üzerine koyun. şimdi yukarıya kaldırdığınız kaşlarınızı serbest bırakın, üzerlerinde sadece parmaklarınızın ağırlığını hissedin. 
Dudak çevresini gerginleştirin: Ayna karşısında gülme hareketi yapın. Gülüşünüzün geniş ve büyük olmasına dikkat edin. Dudaklarınızla kocaman bir ‘o’ harfi yapın. Bu yuvarlak ağız formunu yeniden gülme pozisyonuna dönüştürün. Tüm hareketleri 5 kez tekrarlayın.

EDıTÖRDEN...

Hayatın notaları

Haberin Devamı

Hayat her gün daha da hızlı bir şekilde akıp gidiyor. New York gibi tüm büyük şehirler, heyecan ve zorluklarla dolu...
Donna Karan’ın yeni parfümü “pureDKNY” de işte bu duygulardan yola çıkmış. Parfüm, duygusallığı ve narinliğiyle yalınlık ve lüksü birleştiren bir simge olmaya aday. Ürünün en belirgin yönü ise suyun içine damlatılan bir damla vanilya notası. Fiyatı: 191 TL

Fiorella yükselişte
Brezilyalı modellerin güzellikleri dillere destan. Giselle Bündchen ve Adriana Lima bu sıcak ülkenin dünyaya kazandırdığı en güzel isimlerden... Şimdi onların pabucunu dama atacak bir başka güzel revaçta; Fiorella Mattheis...
Rio de Janerio’lu olan Mattheis, 14 yaşında Elite Ajans tarafından keşfedilmiş. Bugüne dek Japonya’dan Yunanistan’a, Çin’den Almanya’ya birçok ülkede yaşamış. Alman asıllı model, aynı zamanda televizyon sunuculuğu da yapıyor.

Haberin Devamı

Sosyal jet-lag’dan kurtulabilirsiniz

Jet-lag, uzun uçak yolculukları sonrasında kişilerin aynı gün dönümünü tekrar yaşamasının yarattığı bir sağlık problemi... Ama günümüzde ofis ortamında da ‘sosyal jet-lag’ vakaları artıyor. Anantara Spa’da uygulanan özel yöntemler jet-lag’ın can sıkan etkilerini ortadan kaldırmayı vaat ediyor.
Vücudun farklı zaman dilimine adapte olması sırasında ortaya çıkan jet-lag’ın etkileri, uzun süreli fiziksel, psikolojik ve duygusal yorgunluk şeklinde olabiliyor. Jet-lag ayrıca baş ağrısı, aşırı yorgunluk, mide bulantısı, uykusuzluk, konuşma bozukluğu, görme bozukluğu, depresiflik ve sindirim probleminin de nedeni. Çalıştığınız ofis içinde bile ‘sosyal jet-lag’ rahatsızlığına yakalanmanız mümkün. Modern binaların yarattığı suni havalandırma, yapay gün ışığı ve düzensiz iş saatleri, çalışanların sosyal jet lag yaşamasına sebep olabiliyor.
ÖZEL MASAJLAR
? Terapistler tarafından, avuç içi ve ılık şifalı yağlar ile yapılan masajlar, gergin kasların yatışmasını sağlarken, vücudun rahatlamasına ve daha iyi bir uyku uymanıza yardımcı oluyor.
? Hydrotherapy seansında, tüm vücuda yapılan masaj ile suyun huzur verici akışı kan dolaşımını hızlandırıyor ve sertleşen kasları gevşetiyor.
? Renkli ışık teknolojisi, duyuları besleyerek zihinsel stresten uzaklaştırıyor. Aromatik masajla bir araya geldiğinde ise rahatlatıcı etki yaratıyor.

DESEN ÇOK ÇOCUKÇA

Haberin Devamı

‘Tarkan’ın eski baldızı’ kontenjanından ünlü Berna Öztürk’ün, sıra dışı olma hevesi devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde bir davette bu kez kolunda dövme benzeri bir desenle dikkatimi çekti. Nedense bu desen bana daha çok küçük bir çocuğun kaleminden çıkmış izlenimi verdi.

Kıştan bahara  SAÇ modelleri

Bahara daha var ama tasarımcılar yeni saç trendlerini belirlemek için kolları çoktan sıvadı. Kış sezonundan 2010 yazına geçiş yapacak modelleri, ünlü saç tasarımcısı şenol Zeytinoğlu’ndan öğrendik.

? Ünlü moda tasarımcıları büyük şovları seviyor. Bu yüzden yeni koleksiyonlarını tanıtırken saçlardaki ihtişamı es geçmiyorlar. Dolayısıyla renkli şapkalar ve iri aksesuvarlarla tamamladıkları modeller, önümüzdeki sezon sık sık gözümüze çarpacak.
? Islak görünüm trendi, iddiasını devam ettiriyor. Saçları belirgin bir şekilde yandan ayırmak, bu modeli daha da dikkat çekici kılıyor.
? Yüze masumiyet kazandıran düz saçlar hâlâ revaçta. Bazı tasarımcılar bu trendi uçlara doğru uyguladıkları hafif dalgalarla hareketlendiriyor.
? Ciddi işkadınları için ideal bir model: Hafif dağınık görüntüsüyle modern bir tarz kazanan ultra doğal topuzlar, yaza hızlı bir giriş yapacak gibi görünüyor.
? Yataktan henüz kalkmış görüntüsü veren dağınık saçlar, özellikle genç kızlar arasında son derece popüler...
? Ortadan ayrılan düz saçlar, hafif dalgalarla doğal bir görünüm kazanıyor. ışte yazın ilgi çekecek modellerinden biri daha...
? Sıra dışı ama bir o kadar da kullanılabilir: Başın etrafında döndürülen saç örgüleri, özellikle gece partilerinin ilgi çeken modellerinden olabilir.

Yazarın Tüm Yazıları