Antep Sepeti, BİKAP alışveriş şenliğinde

Güncelleme Tarihi:

Antep Sepeti, BİKAP alışveriş şenliğinde
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2017 17:11

Antep Sepeti, BİKAP alışveriş şenliğinde

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - BAKIR, kutnu ve sedef gibi geleneksel zanaat ürünlerini inovasyonla geliştirerek yeniden canlandıran Antep Sepeti, Başarılı İş Kadınları Platformu (BİKAP) tarafından Gaziantep'te düzenlenen alışveriş şenliğine katıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen alışveriş şenliğinin açılışını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, daha sonra şenliğe katılan markaların stantlarını gezdi. Başkan Şahin, Antep Sepeti'nin standında sergilenen ürünleri uzun süre inceleyerek Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Koçer'den, ürünlerle ilgili bilgi aldı.

Gaziantep'in gastronominin yanında aynı zamanda bir tarih ve kültür şehri olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Antep Sepeti Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Koçer'e, Gaziantep'in tarihine ve kültürüne yaptığı katkılardan dolayı teşekkür etti. Şahin, "Gaziantep'e gelmek için çok neden var. Bunlardan birisi de tarihsel el sanatlarımız. Bakır, kutnu ve sedef, bizim kültürümüzün çok önemli bir parçası. Yüzyıllardan beri bu topraklarda bakır, kutnu ve sedef ürünleri yapılıyordu. Bir ara bu el zanaatı ürünlerimiz teknolojiye yenik düşünce unutulmaya başlandı. Ancak, Antep Sepeti gibi firmalar çalışmaları ile yenilikleri ile bu tarihsel mirasımız olan ürünleri yeniden popüler hale getirdiler. Başta bakır olmak üzere kültürümüzü yansıtan bu ürünlerin kullanım alanı genişledi" dedi.

Antep Sepeti Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Koçer, başarılı bir organizasyon olan şenliğe Gaziantep'in tarihini ve kültürünü yansıtan zanaat ürünleri ile katıldıklarını belirterek, "Standımız gerek ziyaretçilerden gerekse de şenliğe katılmak için İstanbul'dan Gaziantep'e gelen ünlü markaların temsilcilerinden büyük ilgisini gördü. Özellikle bakırdan yapılan ürünlerimiz, özgün tasarımları ile ziyaretçilerin büyük beğenisini topladı. Antep Sepeti olarak geleneksel zanaat ürünlerimiz olan bakır, kutnu ve sedefin kullanım alanını yeniliklerle ve inovasyonla genişletmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz" diye konuştu.

7-8 Kasım tarihleri arasında Kültür ve Sanat Merkezi olarak restore edilen eski Adliye binasında düzenlenen alışveriş şenliğine Özlem Yıldız, Aslı Şen,  Pınar Altuğ Atacan, Ayşe Tolga, Fulya Gündoğdu, Sinem Güven, Emel yıldırım ve Melda Aksu gibi isimler de markalarıyla katılıyor. Bugün sona erecek olan şenlikten elde edilecek gelir Ampute Milli Futbol Takımına bağışlanacak.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!