'Antalya'yı grafitiyle renklendirelim' çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Antalyayı grafitiyle renklendirelim çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2018 10:22

'Antalya'yı grafitiyle renklendirelim' çağrısı

Haberin Devamı

 

Berkay KUNT/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da duvarları ve metruk binaların dış cephelerini resimlerle süsleyerek şehre estetik görünüm kazandırmaya çalışan grafiti sanatçıları, kentin gri renkten arınmasını istiyor.

Antalya'nın grafiti sanatı konusunda diğer büyük şehirlere göre geride kaldığını belirten grafiti sanatçıları Asil Argun (25), Emrah Küllüce (27) ve Ahmet Doğukan Erener (20), kenti renklendirmek için şehrin önde gelenlerinden destek beklediklerini ifade etti.

Antalya'nın dünyada, hatta Türkiye'de nüfusu yüksek kentlere göre grafitide geri kaldığını söyleyen Asil Argun, “Bu kentte bu işi yapanların sayısı iki elin parmaklarını geçmiyor. Bizim gayemiz belli, yaşadığımız şehri en renkli hale getirmek. Daha çok renklendirmek için çabalarımız birçok kez boşa çıktı. Bunun temel sebebi maddi tabii ki. İkincisi ise sanatımıza, emeğimize değer gösterilmemesi. Sokaklar, duvarlar gri. Renk şart, boğuluyoruz" açıklamasında bulundu.

Antalya'da halkın grafiti terimini henüz yeni yeni duymaya başladığını belirten Emrah Küllüce ise “Bu sanat, bu şehre çok yakışıyor ama kesinlikle gelişmeli. Çünkü Antalya turizmin başkenti ve bu şehrin rengarenk olması gerekiyor. Bu yüzden yetkililer bir an önce kentteki üst geçitlerin altlarını ve köprü altlarındaki boş duvarları sanatçılara imkan sunarak renklendirmeli" diye konuştu.

'ÖNYARGILARINIZI YIKIN'

İnsanların kendilerine önyargılı yaklaştıklarını belirten Ahmet Doğukan Erener, “Duvar çalışmalarımızı siyasi yazılamalarla karıştıranlar oluyor, içerik olarak siyasetten uzak bir şekilde sanatımızı yapıyoruz ama bu algıyı yıkmak biraz zaman alacak. Yine de artık insanlarımız sanatımızı anlamaya ve değer vermeye başladı. Bu bizi mutlu ediyor. Boya parası dışında pek sorunumuz olmasa da manevi anlamda halkımızdan destek görmemiz bizim için önemli" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!