Antalya'ya EDS sistemi geliyor

Güncelleme Tarihi:

Antalyaya EDS sistemi geliyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2018 15:34

Antalya'ya EDS sistemi geliyor

Haberin Devamı

 

Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da trafikte uygulanacak Elektronik Denetleme Sistemi (EDS), Türksat ile yapılacak protokolun ardından devreye girecek.

Büyükşehir Belediyesi'nin Temmuz ayı olağan meclisini, Başkan Menderes Türel yokluğunda meclis üyesi Mesut Kocagöz yönetti. Partilerin grup sözcüleri Türkiye gündemindeki konular hakkında partilerinin görüşlerini açıkladı. Sözcülerin gündeminde 24 Haziran seçimleri ve Çorlu'da 24 kişinin hayatını kaybettiği tren kazası yer aldı. Ak Parti'nin grup sözcüsü Bahattin Bayraktar, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünün yaklaştığını belirterek, 15 Temmuz'da bunu kutlayacaklarını söyledi. Bayraktar'ın ardından söz alan CHP'nin sözcüsü Mustafa Reşat Oktay ise 15 Temmuz darbe girişiminin 'kutlama' ile değerlendirilmemesi gerektiğini, bir anma olarak ele alınması gerektiğini kaydetti.

TRAFİKTE EDS SİSTEMİ

İYİ Parti Meclis Üyesi İrfan Yılmaz gündem dışı söz alarak, EDS ile ilgili haberleri sosyal medyada duyduklarını belirterek, buna yönelik çalışmanın Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütüldüğüne ilişkin duyumlar aldığını söyledi. Bu konuda yetkililerden açıklama isteyen Yılmaz'a cevap veren Mesut Kocagöz, "Böyle bir uygulama olacak ama henüz başlamadı. Türksat ile protokolün ardından yapılacak. Detayları kamuoyu ile paylaşacağız" dedi.

53 gündem maddesinin tartışıldığı mecliste, maddelerin büyük bölümü meclisten geçti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!