Antalya'ya bayram çıkartması

Güncelleme Tarihi:

Antalyaya bayram çıkartması
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2016 13:22

Antalya'ya bayram çıkartması

Haberin Devamı

Mehmet ÇINAR-Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA, (DHA)- RAMAZAN Bayramında başta İstanbul olmak üzere birçok kentten tatil için Antalya'ya akın oldu. Bazı oteller yüzde 100 dolarken, ortalamada yüzde 80 doluluğa ulaşıldı. Bayram yoğunluğu nedeniyle Antalya Havalimanı ve kentin büyük bölümünde sıkı güvenlik önlemleri alındı.
Ramazan Bayramı'nın en gözde tatil cennetlerinden Antalya'ya, başta İstanbul olmak üzere yurdun birçok ilinden tatilciler akın etti. Cuma gününden itibaren başlayan tatilci akını, hafta sonu ve arefe günü de devam etti. Antalya'da tatil için Lara, Kundu, Kemer, Alanya, Belek, Kaş, Olimpos, Adrasan, Side, Tekirova, Beldibi gibi ilçe ve tatil yörelerinin öne çıktığı bu bayramda kente giriş- çıkışlar ve Antalya Havalimanı'nda da yoğun güvenlik önlemleri alındı.
İstanbul Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen terör saldırısı ardından Antalya Havalimanı'nda artırılan önlemler bayram arefesinde de sürdü. Havalimanı özel güvenlik görevlilerinin yanı sıra, Özel Harekat polisleri ve polis memurlarına, özel eğitim almış polis köpekleri de eşlik ediyor. Havalimanı girişinde araçlar tek tek detaylı kontrol ediliyor. Antalya Havalimanı'nda hem iç hatlar hem de dış hatlar terminallerinin gelen yolcu kısımlarında yoğunluk yaşanıyor. Yurt içi ve dışından binlerce tatilci Antalya'ya gelmeye devam ediyor. Rusya ve İsrail ilişkilerindeki normalleşmesiyle de moral bulan sektör, Ramazan Bayramında bu 2 ülkeyle ilişkilerin düzelmesiyle çifte bayram yaşıyor.
Havalimanı dışında da kentte yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekiyor. Yerli ve yabancı turistlerin güven içinde bayram tatillerini geçirmesi için alınan önlemler kapsamında kent girişlerinde polis tarafından arama noktaları oluşturuldu. Burdur ve Isparta girişlerinin yanı sıra, uygulamalar Aksu girişi ve Kemer yoluyla kent merkezinde olmak üzere 11'in üzerinde noktada yapılıyor. Uygulamalarda emniyet birimleri araçları tek tek kontrol ediyor.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!