Antalya’ya AIDS’le mücadele merkezi

Güncelleme Tarihi:

Antalya’ya AIDS’le mücadele merkezi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2017 16:06

Sağlık Bakanlığı bünyesinde AIDS ile mücadele için kurulan 'Gönüllü Danışmanlık ve Test Merkezi' İstanbul ve Ankara’dan sonra Antalya’ya da açılacak.

Haberin Devamı

 

 

ANTALYA’ya HIV/AIDS açısından hassas grupları korunmak, bulaşma yolları hakkında bilgilendirmek, ücretsiz İnsan Bağışıklık Yetmezliği Virüsü (HIV) test hizmeti sunmak ve tedavi için doğru merkeze yönlendirmek amacıyla çalışacak bir Gönüllü Danışmanlık ve Test Merkezi kurulacak. Sağlık Bakanlığı bünyesinde Ankara'da 2 ve İstanbul'da 2 olmak üzere faaliyet yürüten bu merkezler, Ankara ve İstanbul’da 2’şer merkezle AIDS ile mücadele için faaliyet yürüten Sağlık Bakanlığı, nüfus hareketliliğinin çok olması nedeniyle Antalya’yı da çalışma sahasına ekleyecek.

2018’DE AÇILACAK

Antalya İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür, 2018 yılı içinde açılması planlanan Gönüllü Danışmanlık ve Test Merkezi’nde gizlilik esasları gözetilerek çalışma yapılacağını söyledi. Şüpheli bütün vakaların başvurabileceği bu merkezde tüm uygulamaların hasta ismi kullanılmadan, kodlama sistemiyle yapılacağını duyuran Ünal Hülür, “Merkeze başvuranların herhangi bir ödemeye ihtiyaç olmadan yaptırabilecekleri HIV testinin öncesi ve sonrasında danışmanlık hizmeti de vereceğiz” dedi.

Haberin Devamı

BELEDİYEYLE İŞBİRLİĞİ

AIDS ile mücadele için kurulacak Gönüllü Danışmanlık ve Test Merkezi’yle ilgili çalışmaları Antalya Büyükşehir Belediyesi’yle işbirliği halinde sürdürdüklerini belirten Ünal Hülür, “Merkezin kurulacağı yer henüz belli değil. Bulaşma yollarının çeşitliliği nedeniyle tüm yaş gruplarında görülebilen HIV enfeksiyonu, en fazla 25-34 yaş aralığındaki kişilerde görülüyor. Vücut direncini azaltarak kişilerin kolayca hasta olmasına yol açan HIV’in teşhisi için merkez bünyesindeki labaratuar sürekli olarak hizmet verecek” dedi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!