Antalyasporlu demir adamlar SDÜ'nün konuğu

Güncelleme Tarihi:

Antalyasporlu demir adamlar SDÜnün konuğu
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2017 12:59

 Antalyasporlu demir adamlar SDÜ'nün konuğu

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYASPOR triatlon takımı, Süleyman Demirel Üniversitesi'nde (SDÜ) düzenlenen 'Demire Kanser İşlemez' başlıklı konferansa katılarak öğrencilere triatlon hakkında bilgi verdi.

Yiğit Üfler, Oğuz Bodur, Soner Oralkasım ve Mert Şişman'dan oluşan triatlon takımı, SDÜ'de öğrencilerle bir araya geldi. Triatlon takımı Gölcük Tabiat Parkı'nda öğrencilerle idman yaptı daha sonra göl çevresindeki 6 kilometrelik parkurda koştu. Koşudan sonra Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü'nün mezunları Çiğden Bahar, Özge Aytekin ve Özlem Cartıllı tarafından sporculara kuru iğneleme tedavisi uygulandı.

SDÜ KAMPÜSÜNDE KONFERANS

Gölcük Tabiat Parkı'ndaki uygulamadan sonra triatlon sporcuları 'Demire Kanser İşlemez' konulu konferansa katıldı. Takım kaptanı Yiğit Uluer öğrencilere triatlon sporu ve kategorileri hakkında bilgi verdi. Triatlonla tanışan insanların bu spordan vazgeçemediğini ancak çok maliyetli bir spor dalı olduğunu anlatan Uluer, triatlonla tanışmak isteyenlerle bilgi ve tecrübelerini paylaşmaya hazır olduklarını dile getirdi.

TRİATLONUN YAŞI YOK

Gıda mühendisi olan sporculardan Oğuz Bodur da sporcu beslenmesi konusunda bilgiler verdi. Triatlon gibi yüzme, koşu ve bisikletten oluşan çok zorlu bir sporu yapanların sıvı, karbonhidrat ve vitamin alımı konusunda dikkatli olmaları gerektiğini söyleyen Bodur, beslenmeye dikkat etmeyenlerin yarış veya antrenman sırasında çok zor durumda kalabileceklerini ifade etti.

HER YAŞTA YAPILABİLİR

Sporculardan Soner Oralkasım ise triatlon sporcularının uygulaması gereken antrenman programı hakkında bilgi verdi. Dünyanın en zor sporu olmasına rağmen triatlonun her yaşta yapabileceğini kaydeden Oralkasım, "83 yaşında derece yapmış triatletler var. Sağlık kontrollerini düzenli yaptırıyorsanız, yaşınız ne olursa olsun triatlona başlayabilir ve yarışabilirsiniz" diye konuştu.

'DEMİRE KANSER İŞLEMEZ'İN HİKÂYESİ

Konferansa verilen 'Demire Kanser İşlemez' isminin gerçek hikâyesini yaşayan sporcu Mert Şişman ise omurilik kanserine yakalanmasına rağmen triatlondan vazgeçmediğini, hayata ve spora tutunarak kansere karşı mücadeleyi kazandığını söyledi. Mert Şişman, "Kanser olduğumu 2014'te öğrendim. O zamanlar negatif bir insandım. Tedaviye başladım, ama triatlonu bırakmadım. Kanseri yendim ama kısa süre sonra yine omurilik kanseri teşhisi konuldu" dedi.

4 KEZ KANSER TEŞHİSİ KONULDU

2016 yılına kadar tam 4 kez tekrarlayan kanserle savaşı kazandığını söyleyen Mert Şişman, “Bu süre içinde düzenlenen tüm resmi triatlon yarışlarına katıldım. Geçen yıl 4'üncü kez omurilik kanseri teşhisi konulmasından sonra Kuşadası'ndaki triatlona katıldım. Triatlonu bitirdiğimde doktorumun 15 cevapsız çağrısını ve sonrasında attığı 'Pazartesi günü tedaviye gelme' mesajını gördüm. Doktorum 2 hafta benimle konuşmadı. Tedavim sürerken sporu bırakmadım. Tedavim en son geçen yıl ekim ayında bitti" dedi.

TARAFTAR HER YERDE

Konferans sonunda Mert Şişman'a Sağlım Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi Rehabilitasyon Bölümü Araştırma Görevlisi Tahir Keskin tarafından plaket verildi. Triatlon takım sporcuları da Tahir Keskin ile etkinliği düzenleyen Çiğdem Bahar, Özge Aytekin ve Özlem Cartıllı'ya Antalyaspor'un kaşkolü hediye etti. Konferansı, SDÜ'de öğrenim gören Antalyaspor taraftarı öğrenciler de izledi. Öğrenciler, konferans bitiminde triatlon takımının sporcularına kaşkol hediye etti.

Triatlon takımının sporcuları, son olarak konferansa katılan tüm öğrencilerle özçekim yaptı.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!