Antalyaspor'da Engin Korukır dönemi

Güncelleme Tarihi:

Antalyasporda Engin Korukır dönemi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2014 14:39

PTT 1. Lig ekiplerinden Antalyaspor'da Teknik Direktör Engin Korukır ile 1 yıllığına sözleşme imzalandı.

Haberin Devamı

Hasan Subaşı Tesisleri'nde düzenlenen imza törenine, Kulüp Başkanı Gültekin Gencer, Futbol Şube Sorumlusu Mehmet Aygün ve yeni Teknik Direktör Engin Korkukır katıldı. Gencer, törende yaptığı konuşmada, 2013-2014 sezonunda ilk göreve geldiklerinde Süper Lig'de mücadeleye başladıklarını hatırlatarak, şanssız ve kötü bir sezon geçirerek düştükleri PTT 1. Lig'de 2014-2015 sezonunu tamamlamayı düşündüklerini söyledi.

Mevcut, geniş bir kadrolarının olmasına ve iç transferde görüşmelere aralıksız devam ediyor olmalarına karşın, nokta atışları yaptırıp ana kararları verecek kişinin takımın teknik direktörü olduğunu ifade eden Gencer, şöyle konuştu:

"Onun için teknik direktör sorununun ivedilikle çözülmesi gerekiyordu. Her ne kadar geç kalınmış dense de geç kalınmışlık yok. Geçen sene malumunuz Temmuz ayında yeni bir hocayla başlayabilmiştik. Bu yıl biraz yavaş hareket etmemizin sebebi PTT 1. Lig'i tanıyan, orada yıllarca çalışmış, görev almış, her şeyden önce izleme imkanı olmuş bir deneyimli biriyle bir arada olmak için uğraşıyorduk. Aynı zamanda kulübün bütçesi, şehrin kabul edebileceği, şehrin tanıdığı, Antalyaspor'un tanıdığı bir hoca arayışı içindeydik. Mehmet Aygün'ün yapmış olduğu çalışmalar neticesinde yönetim kurulunda da bir araya gelerek, Engin hocam konusunda hepimiz mutabık kaldık."

Gencer, düştükleri gibi yeniden Süper Lig'e çıkmak istediklerini ancak hedefi üst lige çıkmak üzerine koymaları durumunda, hayal kırıklığına uğrayabileceklerinin altını çizerek, "Her şeyden önce bu ligde ayaklarımızın üzerine basarak durmak istiyoruz. Teknik kadrosuyla, futbolcusuyla, şehirle problem yaşamayacak bir yönetim ve kadro çalışması içerisinde olacağız. Devamında önümüze bir takım hedefler kendiliğinden gelir. Tabi ki gelen bir şeyi elimizin tersiyle itecek değiliz" diye konuştu. Futbol Şube Sorumlusu Aygün de Korukır'ın Hikmet Karaman ve Yılmaz Vural dönemlerinde kulüpte yardımcı antrenörlük yaptığını hatırlatarak, PTT 1. Ligi çok iyi bilen ve çok iyi tanıyan bir teknik adam olduğunu belirtti.

"Çok başarılı olacağımıza inanıyorum"

Korukır ise büyük üzüntü ve büyük sevinç yaşadığı kulübüne geri döndüğü için çok mutlu olduğunu vurgulayarak, Antalyaspor'un büyüklüğünü kelimelerle anlatmaya gerek olmadığını ifade etti. Hedefinin PTT 1. Lig'de birincilik ya da ikincilik olduğunu dile getiren Korukır, şunları kaydetti:

"Çünkü 3. takım süper lige çıkmıyor. Eğer birinci, ikinci olursak hepimiz mutlu oluruz. Ama 3. olursak kendimi başarılı değil, başarısız addederim. Buraya mahcup olmaya gelmedim. Herkesi mutlu etmeye geldim. Bu kulüp benim için de bir şanstır. Bunun farkındayım. Çok fazla sıkıntı yaşamadan inşallah 10-12 ay sonra hep beraber burada mutlu bir tablo çizeriz. İnancım sonsuzdur. Çok başarılı olacağımıza inanıyorum. Çünkü hakikaten bu ligi çok iyi tanıyanlardan biriyim. Onun için 3'üncülük bizi mutlu etmez, birincilik ve ikincilik asıl hedefimizdir." Konuşmaların ardından, Korukır'la bir yıllık sözleşme imzalandı.



Haberin Devamı


Muhabir: Sinan ÖzmüşYayınlayan: Berire Paker
13:16 12/06/14
"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!