Antalyaspor teknik direktörü Çalımbay: "Eto'o'ya transfer teklifi yok"

Güncelleme Tarihi:

Antalyaspor teknik direktörü Çalımbay: Etooya transfer teklifi yok
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2016 12:11

Antalyaspor teknik direktörü Çalımbay: "Eto'o'ya transfer teklifi yok"

Haberin Devamı

Süleyman EKİN / ANTALYA, (DHA)- ANTALYASPOR teknik direktörü Rıza Çalımbay, "Takıma takviye yapacağız. Eto'o'ya transfer teklifi yok. Kimseyi gönderme taraftarı değilim, ama kendisi gitmek isterse yapacak bir şey yok" dedi.
Rıza Çalımbay, bu sabah Hasan Subaşı Tesisleri'nde haftalık olağan basın toplantısını düzenledi. Göreve geldiğinde kırmızı beyazlı takımın 2 puanı olduğunu hatırlatan Rıza Çalımbay, o günden bu yana çok iyi bir başarı grafiği çizdiklerini belirtti. Seri galibiyetlertden sonra ligde iyi bir yere geldiklerini ifade eden Rıza Çalımbay, şöyle devam etti:
"Önümüzde 2 önemli maçımız var. Bütün amacımız bu iki maçı iyi bitirmek. Takımımla gurur duyuyorum. Herkes kapasitesinin üzerinde oynuyor. İyi bir takımız ve iyi bir arkadaşlık ortamı var. Son haftalarda Türkiye'nin en başarılı takımlarının başında Antalyaspor geliyor. Önemli olan bunu devam ettirmek. Arkadaşlarımı tek tek kutluyorum. Hakikaten kolay bir şey değil. Kolay olmayacak olayı gerçekleştirdik.
İlk yarıda kalan 2 müsabakalarını iyi bitirmeleri gerektiğini de vurgulayan Rıza Çalımbay, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Bu büyük bir başarı. Ligde sonunculuktan 9'unculuğa geldik. Bu istikrarı 2 maçta da devam ettirmek istiyoruz. Taraftar ve yönetimimizle gurur duyuyorum. Biz bir bütün olarak hareket ettik. Ligin ikinci yarısında takıma yeni oyuncular gelecek. İlk hedefimiz Bursaspor maçı. Takım olarak hazırız. Diego ve kalecimiz Ferhat eksik. Onların yerine oynayanlar da gerekeni yapacaktır. Her oyuncu her an hazır olmalıdır. Küçümsenecek bir başarı değil. Takım kaptanı Eto'o başta olmak üzere çok büyük sorumluluk aldılar. Mutlaka takviye yapacağız. Bu mevkide şu oyuncumuz yok diye bir şey olmayacak."
Bu yıl ligi ilk 10 içinde bitirmeyi istediklerini belirten Rıza Çalımbay, "Döşemealtı'nda Türkiye'nin en iyi tesisine sahibiz. Her imkanımız süper. Hedeflerin başında da önümüzdeki yıl yukarıya oynamak var" diye konuştu.
Yapacakları transferler konusuna da değinen Rıza Çalımbay, "Herkesle görüşmelerimiz var. Emrah Başsan'la ilgili görüşmemiz olmadı. Yerli yabancı 100'e yakın futbolcu seyrettik. 1.5- 2 aydır seyrediyoruz. Gerekli transfer mevkilerini tespit ettik" dedi. Takımından ayrılacak futbolcuların da belli olduğunu belirten Rıza Çalımbay, bu konuda şunları söyledi:
"Bazı futbolcuları kiralık göndereceğiz. Aldığımız oyuncuların elimizdeki oyunculardan daha iyi olması gerekiyor. Tam anlaştığımız, bitirdiğimiz bir oyuncu yok. Eto'o ile ilgili yönetime gelen bir transfer teklifi yok. Takım halinde kimseyi gönderme taraftarı değilim. Kendisi gitmek isterse yapacak bir şey yok. Göndermekten ziyade kadroyu daraltarak yolumuza devam etmek istiyoruz."
2 puanlı bir takımın başına gelmekle büyük bir risk aldığını da ifade eden Rıza Çalımbay, açıklamasını şöyle tamamladı:
"Sorumluluk altına girdiğimi de biliyordum. Ekibimle toplantı yaptık. Kendimize güvenerek, takıma güvenerek geldik. Zor bir işe giriştik. Bir hafta çalıştıktan sonra bu işi başaracağımıza inandık. Oyuncularımıza güven kazandırdık ve kapasitelerini artırdık. Yol çok uzun, yolun ortasına dahi gelmedik. Her futbolcumuzu performansı doğrultusunda oynatırım. İlk yarının kalan 2 maçı Antalyaspor'un yolunu belirleyecek. Takım halinde istikrarı korumaya devam edeceğiz. Defans yapmayı seven biri değilim. Oyunu 2 yönlü oynarım. İki maçı da kazanmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bursaspor maçı zor geçebilir. Kasımpaşa benim tanıdığım bir takım. Benim tek korkum sakatlık. Mbilla antrenmanlara başladı. Hazır olursa Bursaspor maçında oynayabilir. Tek amacımız Bursa'dan puan veya puanlar almak."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!