Antalya'nın milli gururları

Güncelleme Tarihi:

Antalyanın milli gururları
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2017 10:37

Antalya'nın milli gururları

Haberin Devamı

 

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Tıbbi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meral Gültekin ile öğretmen Serpil Yıldırım, teniste milli takım formasıyla ABD'de yarıştı. Serpil öğretmen ve 3 arkadaşı, Brezilya'yı takım halinde 2-1 yenmeyi başardı.

2017 Dünya Senyör Takımlar Tenis Şampiyonası, ABD'nin Florida eyaletine bağlı Miami Beach'te yapıldı. 102 ülkeden, kadın ve erkeklerde 50, 55 ve +60 yaş kategorilerinde 2 bin 500 civarında sporcunun mücadele ettiği şampiyonada, Türkiye 12 kadın ve 12 erkek olmak üzere 24 sporcuyla yarıştı. 12 kişilik Kadın Milli Takımı'nda Antalya'dan iki sporcu korta çıktı. Prof. Dr. Meral Gültekin, Antalya Tenis ve İhtisas Kulübü (ATİK) sporcusu olarak milli takımda yer alırken, öğretmen Serpil Yıldırım ise ferdi olarak katıldı. Turnuvanın son gününde 55 yaş kategorisinde Brezilya'yı 2-1 yenen milli takım kadrosunda, Antalyalı Serpil Yıldırım ile birlikte Havva Bilgin Türedi, Neşe Aslan ve Tülay Sanrı yer aldı.

Türkiye'yi temsil etmenin gururunu yaşadıklarını söyleyen Meral Gültekin ve Serpil Yıldırım, Türk tenisinin dünyada artık söz sahibi olduğunu ifade etti. Erkek Milli Takımı'nda adı geçen ATİK sporcularından Ali Teziş ise sakatlığından dolayı Amerika'ya gidemedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!