Antalya’nın konuştuğu defile

Güncelleme Tarihi:

Antalya’nın konuştuğu defile
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2016 12:06

Antalya’nın ünlü 15 iş kadını Yörük kültürünü tanıtmak ve yaşatmak için Expo’da Yörük gelinliklerinin sergilendiği defilede gönüllü mankenlik yaptı.

Haberin Devamı



Antalya’nın konuştuğu defile

Antalya’nın konuştuğu defile

Antalya’nın konuştuğu defile


EXPO 2016 Antalya Kongre Merkezi fuayesinde “Duvaktaki Bereket Yörük Gelini” isimli sergi açıldı. Antalya Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan yörük kıyafetlerinin sunulduğu defile ise büyük ilgi gördü. Antalya’nın tanınmış iş kadınlarının gönüllü mankenlik yaptığı defile beğeni topladı.

SEYİRCİYİ SELAMLADILAR

Antalya Kadın Müzesi ve Antalya Tanıtım Vakfı himayesinde gerçekleştirilen defileyi EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Fırat Işık, Antalya Tanıtım Vakfı Başkanı Nizamettin Şen, serginin küratörü Nevzat Çevik’in yanı sıra çok sayıda davetli izledi. Etkinlikte, Antalya Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan yörük gelinliklerinin yanı sıra  gümüş, bakır ve çiçeklerle süslü yörük başlıkları, kemerlerden oluşan takılar da sergilendi. Defilede profesyonel mankenlerin yanı sıra Antalya’nın tanınmış iş kadınları da yer aldı. Kongre Merkezi’nin yürüyen merdivenlerinden inen ve halı üzerinde yürüyen gönüllü mankenlik yapan iş kadınları Yeliz Gül Ege, Gül Hesapçıoğlu, Seval Dizerkonca, Ebru Manavoğlu, Ayşen Hamamcıoğlu, Özden Sezer, Peri Külahçı, Şerife Börekçi, Orkide Barut Ayvaz, Aslı Kendiroğlu, Burcu Demirel Utku, Hayriye Akıncı, Arzu Akar Barut, Pınar Külahçı daha sonra yürüyen merdivenlerden tekrar yukarı çıktı. Mankenler defilenin sonunda toplu halde seyircileri selamladı.

Haberin Devamı

Defilenin sonunda EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Fırat Işık, Antalya Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Emine Erkal, defilenin kareografisini yapan moda tasarımcısı Deniz Koparal ve serginin küratörü Nevzat Çevik’e teşekkür plaketi sundu.

GELİNLERLE ANLATILIYOR

Küratör Nevzat Çevik, yörüklerin Türk kültüründe önemli bir yere sahip olduğunu belirterek sergiyle ilgili şunları söyledi; “Biz yörük kültürünü gelinle anlatmak istedik. Çünkü gelin hayatın özü. Düğün, evlilik hayatın özü. Çocuk oradan devam ediyor. Bir de hayatın en süslü kısmı, en özel, en güzel günü. Onun için geleneksel düğün sahneleriyle bezenmiş bir duvarımız var ama karşısında da yörüğün güncel hayatını anlatan başka bir duvarımız var. Dağdaki, yayladaki, obadaki hayvanları, keçileriyle beraber olan resimleri var. Onlar hep orijinal yerinde çekilen resimler.”

DUVAKTAKİ BEREKET 

Haberin Devamı

Duvaktaki Bereket isimli enstalasyonuyla sergiye renk katan moda tasarımcısı Deniz Koparal ise, “Aslında enstalasyon çalışması yörük gelinlerinin günümüze gelişi, modernize edilmiş halini anlatıyor. Birazda geçmişten detaylar var sarımsak olsun, buğday olsun ama günümüzde kullandığımız danteller de var. Bunları birbirine karıştırıp böyle bir enstalasyon ortaya çıkardık” dedi. Deniz Koparal’ın hazırladığı “Duvaktaki Bereket” enstalasyonun da yer aldığı “Duvaktaki Bereket Yörük Gelini Sergisi”nde 40 fotoğraf yer alıyor. Sergi, 30 Ekim’e kadar EXPO 2016 Kongre Merkezi fuayesinde ziyarete açık kalacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!