Antalya'nın kadın girişimcileri yarışacak

Güncelleme Tarihi:

Antalyanın kadın girişimcileri yarışacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2016 12:19

Antalya'nın kadın girişimcileri yarışacak

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Antalya Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi, kadın girişimciliğinin geliştirilmesi ve teşvik edilmesine katkı sağlamak amacıyla 'Antalya'nın Kadın Girişimcileri' yarışması düzenleyecek.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) bünyesinde faaliyetlerini sürdüren TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi tarafından, Antalya ve ilçelerinde şirket kuran ve evde üretim yapan kadın girişimcilerin iki ayrı kategoride değerlendirileceği '2016 Yılı Antalya'nın Kadın Girişimcileri' adıyla yarışma düzenlenecek.

'Üretimde Fikirde Girişimcilikte Fark Yaratan Kadınlar' sloganıyla düzenlenecek yarışmada dereceye giren kadın girişimciler, para ödülünün yanı sıra, yurt içi ve yurt dışı pazarlara açılma fırsatı yakalayacak.

ATSO Başkanı Davut Çetin, kadın girişimciliğinin desteklenmesinin önemine vurgu yaptı. Kadın girişimci sayısının artması ve kadın girişimciliğini teşvik ettiklerini dile getiren Başkan Davut Çetin, "TOBB ülke kalkınmasına destek çalışmaları kapsamında çok önemli bir adım atarak Kadın Girişimciler ve Genç Girişimciler Kurullarını kurdu. Kalkınmış bir Türkiye için kadınlarımızı bu ülke için katma değer yaratmaya, yeni girişimlere yönlendirmek durumundayız. Kadınların Türkiye'nin ekonomik, sosyal, siyasal yaşama daha etkin katılması bir ülke meselesidir, bir kalkınma ve uygarlık göstergesidir" dedi.

Antalya İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi ile birlikte kadın girişimcilerin kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak ve kadın girişimcileri cesaretlendirmek amacıyla yarışma düzenlediklerini ifade eden Başkan Çetin, "Kadınlarımızı fark yaratan fikirleri ile yarışmaya katılmaya davet ediyoruz" dedi.

GİRİŞİMCİ KADINLAR 5'İNCİ KEZ YARIŞIYOR

Kadın girişimciliğinin desteklenmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Serap Kocaoğlu da şunları kaydetti:

"Kadın girişimci potansiyelini arttırmak hedefiyle yaptığımız çalışmalar, her yıl düzenlediği bu yarışmayla devam ediyor. Yenilikçi iş fikri ile faaliyet gösteren, iş fikri projelerini hayata geçirmek isteyen ve evde el emeği geleneksel ürünler üreten kadınları gündeme taşıyarak başarılarını ödüllendirdik. Evde üretim yapan kadınları cesaretlendirerek ürünlerini ekonomiye kazandırma yönünde destek olduk. Her yıl yoğun katılımla gerçekleştirdiğimiz yarışmanın bu yıl beşincisini başlatıyoruz. Antalya ve İlçelerinde ki tüm kadın girişimcilerimizi yarışmaya davet ediyoruz."

SON BAŞVURU 25 NİSAN

Yarışma iki kategoride düzenlenecek. Birinci kategoride Antalya, Alanya, Manavgat ve Kumluca Ticaret ve Sanayi odaları ile Antalya ve Kumluca Ticaret Borsaları, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları'na kayıtlı gerçek ve tüzel kişilerden şirket ortağı olarak ya da işyeri açarak üretim ve ticaret yapan kadın girişimciler yarışacak. İkinci kategoride ise evde üretim yapan kadın girişimcilerin çalışmaları değerlendirilecek.

Yarışmaya katılmak isteyen kadın girişimciler, www.antalyakadingirisimciler.org internet sitesi üzerinden başvuru yapabilecek. Katılımcılar ilgili form ile birlikte ürün ve faaliyetlerini, ilgili belge veya ürün örnekleri ile birlikte başvuru dosyası şeklinde Antalya, Alanya, Manavgat, Kumluca Ticaret ve Sanayi Odaları ile Kumluca Ticaret Borsası'na teslim edecek. Ürün ve dosyaların en son teslim tarihi 25 Nisan Pazartesi günü olarak belirlendi.

BİRİNCİLERE 5 BİN TL ÖDÜL

Başvurular, 'Seçici Kurul' tarafından değerlendirme formlarında belirtilen kriterler doğrultusunda ele alınacak. Her iki kategoride birincilere 5 bin, ikincilere 3 bin, üçüncülere 2 bin TL ödül, berat ve plaket verilecek. Ayrıca her iki kategoride de birer katılımcıya mansiyon ödülü verilecek.



FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!