Antalya'nın gururları

Güncelleme Tarihi:

Antalyanın gururları
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2016 10:52

Antalya'nın gururları

Haberin Devamı

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) faaliyet gösteren firmalar 14 kategoride 51 ödül aldı. En yüksek ihracattan yatırıma, en yüksek istihdamdan satışa, Türkiye'nin ilk ve ikinci 500 şirketleri arasına girme başarısı gösteren firmalar gibi çeşitli kategorilerde firmaların ödüllendirildi.

Törene Antalya Valisi Münir Karaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Günal, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, ATSO Başkanı Davut Çetin, protokol ve iş dünyasından önemli isimler katıldı.

ANTALYA OSB'YE ÖVGÜ

Törende konuşan Vali Münir Karaloğlu, ülkemizin 2023 ve 2053 hedefleri olduğunu, bu hedeflere Türkiye'yi taşıyacak çok önemli şehirlerden birinin de Antalya olduğunu belirtti. Vali Karaloğlu, “Antalya bir turizm şehri ama sanayileşmek isteyen bir şehir olarak da görmek lazım. Antalya OSB ile ülkemizin hedeflerine ulaşmasında ciddi katkısı olan bir şehir. Türkiye'de birçok şehrin sanayi bölgesini gördüm. İki ilde çalıştım biri Kocaeli, biri Antalya. Antalya OSB kadar tertipli, düzenli, çevreci, yeşil OSB Türkiye'de şu anda yok. Antalya OSB'ye girdiğimde huzur buluyorum. Yemyeşil, pırıl pırıl, çiçeğiyle böceğiyle gerçekten teşekkür ve tebriği hak ediyorlar" dedi.

Çetin Osman Budak ise çok gergin, sıkıntılı günler yaşandığına dikkat çekerek, “Sanayicisiyle, işçisiyle, tüccarıyla, esnafıyla, köylüsüyle, öğretmeniyle, öğrencisiyle tüm halkımız çok ciddi sıkıntılar yaşıyor. İş, ticaret olur ama öncelikle ülkemizde birlik ve beraberliği sağlamamız gerekiyor" dedi.

YÜKSEK TEKNOLOJİ VURGUSU

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Günal, sanayicilerin yeni ödüller alması, yeni teknikler ve yöntemler bulması ve sürekli olarak yeniliğe açık olmasının mutluluk verici olduğunu belirtti. Ödül alanları da tebrik eden Mehmet Günal, sanayicilerin bu zor dönemlerde istihdam ve üretime deva etmeleri temennisinde bulunarak, hepsine başarılar diledi.

2016 HERKES İÇİN ZOR OLDU

2016'nın herkes için zor olduğunu aktaran OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar ise “Bu zorlukları tek tek hatırlamaya çalışmanın zihnimizin kapasitesini aşacağı kanaatindeyim. Gerçekten sıkıntılı ve bir o kadar da tehlikeli zamanları geride bıraktık. Ve maalesef zaman yeni badirelere gebe olduğunu her fırsatta bize hatırlatmaya devam ediyor. Her badirenin ardından yüreğimize ateş düştü. Gencecik hayatın daha baharında olan evlatlarımızı toprağa verdik" dedi.

SANAYİCİNİN SORUNLARI VAR

Sanayicinin sorunlarını her yerde dile getirdiklerini anlatan Bahar, “Sanayicinin ulaşım, toplu konut, işçi servisleri var. Liman sorunumuz artık kronikleşmiş durumda. Lojistik, bürokrasi, yüksek maliyetler, sürekli üzerine bindirilen maliyetler sanayiciyi çıkmaz sokağa, memleketi sonu olmayan bir üretim sarmalına sokmaktadır. Bizim odağımız sanayicinin anlık ihtiyacını anlayacak, zor şartlarda yanında olacak, rekabet gücü ve verimliliğini artıracak, gerektiğinde risk alabilecek yönetim biçimi reel yönetim anlayışımızın hedeflediği konudur" dedi.

AFİLİ ŞEYLER SÖYLEYEBİLİYORUZ AMA

'Biz kimiz, neler yaptık, neleri memleketimiz, Antalya için hayal ediyoruz' konularında da bilgi veren Ali Bahar, “Biz özellikle mikrofon uzatılınca çok afili şeyler söyleyebiliyoruz. Uzlaşma, birliktelik, dünya şehri Antalya, ar-ge, inovasyon, kümelenme, markalaşma diyoruz ama bunları mikrofondan söylemek çok kolay. Hatta söyleyince havalı da oluyor. Ancak aslolan bunların karşılığında tezahür bulmasıdır. Sizin anlattığınızdan daha önemli olan karşınızdakine aktarabildiğinizdir. Biz 326 parselde 5 milyon m2 alanda konuşlanmış 16 bin çalışanı bulunan yıllık 6 milyon metreküp su, 400 milyon kwh olan, 36 milyon metreküp doğalgaz kullanan Türkiye'nin beyinci çevre ve en verimli iki ödülü olan Türkiye'nin en çevreci organize sanayi bölgesiyiz diyebiliyoruz" diye konuştu.

OSB'NİN ENLERİ

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Onur ve saygı ödülü, İspanya'da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Ekicioğlu Süt yöneticilerinden Mansur Ekici'nin anısına verildi. Duayen sanayici ödülü Süleyman Kilit ve Ahmet Kasapoğlu'nun oldu. İstikbal vaad eden firmalar ödülünün sahibi Selçuk Un, Ahmet Kasapoğlu ve AKE Asansör oldu.

En yüksek istihdam artışı sağlayan firmalar Antalya Mermer, Ant Cam ve Portsan olurken, en yüksek ihracat artışı sağlayan firmalar ise AHK, TSM ve 07 Panelsan oldu. AKE Asansör, Has Dorse ve Günsu en yeşil fabrika ödüllerini alırken, Cengiz Grup, METAŞ ve İmsa Mermer'e ise en yüksek ciro artışı sağlayan firma ödülleri verildi.

Türkiye'nin ikinci 500 büyük firmaları arasındaki Ekiciler, Ankutsan ve Antalya Enerji ile Türkiye'nin birinci 500 büyük firması arasındaki AGT, ADOPEN ve Yörükoğlu ödüllendirildi. En yüksek kadın istihdamı sağlayan firmalar Ekiciler, Öğün Yemek, Kar Yapı, Adopen ve RAL Tekstil olurken, en yüksek kurumlar vergisi ödeyen firma ödüllerini ise Dr. Tarsa, Esli Endüstriyel, AHK, Art Mim ve 07 Panelsan aldı.

En yüksek istihdam sağlayan firma ödülleri Adopen, AGT, Ekiciler, Aksal Çelik ve Cantek'e verildi. En yüksek yatırım yapan firma ödülleri de AGT, Beyazz Laundry, Çağdaş Yaşatan, Aksal Çelik ve Özgörkey Otomotiv'in oldu. Törende en fazla ihracat yapan firma ödülleri Adopen, AGT, Antalya Mermer, AHK ve TSM Deniz Ürünleri firmalarına verildi. En yüksek satış hasılatı yapan firmalar ödülleri ise AGT, Adopen, Yörükoğlu, Ekiciler ve Dr. Tarsa'nın oldu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!