Antalyalı 'obua' sesiyle büyülendi

Güncelleme Tarihi:

Antalyalı obua sesiyle büyülendi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2018 11:26

Antalyalı 'obua' sesiyle büyülendi

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA(DHA) - ANTALYA Devlet Senfoni Orkestrası (ADSO) müzik severleri obua sanatçısı Pelin Altınöz Güven ile buluşturdu.

Antalya Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'nda gerçekleşen konserde Pelin Altınöz Güven'in enstrümanına eşlik eden ADSO Orkestrası'nı, sanat dalında 'Üstün Başarı Ödülleri'ne sahip ünlü şef Hakan Şensoy yönetti.

Konserde 1864-1949 yılları arasında yaşamış esteciler M. Ravel'in 'Pavane' adlı eseri, R. Strauss'un 'Obua Konçertosu'nda yer alan 'Allegro moderato (attacca)', 'Andante (ataca), 'Vıivace-Allegro' adlı bölümleri obua ile seslendirildi. Konserin ikinci bölümünde de ADSO Orkestrası Fransız besteci M. Ravel'in 'La Valse' ile 'Rabsodie Espagnole' adlı eserlerini yorumladı. Senfoni müziği tutkunlarına 'obua' dinletisiyle keyifli bir akşam yaşatan sanatçı Güven, alkış yağmuru altında sahneden ayrılırken çiçekle de teşekkür edildi.

Pelin Altınöz Güven, halen ADSO Orkestrası'nda obua sanatçısı olarak görev yapıyor. Güven, İstanbul, Edirne, Çanakkale, Marmaris'te de oda müziği konserleri vermişti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!