Antalyalı Aleviler Hacıbektaş'ta

Güncelleme Tarihi:

Antalyalı Aleviler Hacıbektaşta
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2016 17:44

Antalyalı Aleviler Hacıbektaş'ta

Haberin Devamı



ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da yaşayan Aleviler, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin organizasyonuyla 53'üncü Hacı Bektaş-ı Veli Anma Törenleri ve Kültür-Sanat Etkinlikleri'ne katılmak için Nevşehir'e gitti.

Anadolu'nun manevi mimarlarından Hacı Bektaşi-ı Veli Anma programına katılmak, kurban kesmek ve inançları gereği delikli taştan geçmek için günler öncesinden hazırlık yapan Antalya'da yaşayan Alevi vatandaşlar, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin organizasyonuyla Nevşehir'in Hacıbektaş İlçesi'ne gitti. 3 otobüsü Antalya'nın Yeşildere Mahallesi, 2 minibüsü de Elmalı Abdal Musa'dan kaldıran Büyükşehir Belediyesi'nin organizasyonuna katılım yoğun oldu. 7'den 70'e Alevi vatandaşların oluşturduğu kafile, uzun bir yolculuktan sonra etkinliklerin yapılacağı Hacıbektaş ilçesine ulaştı. Yolculara 2 günlük etkinlik boyunca kumanya dağıtıldı, Hacı Bektaş'a özgü hediyeler ve ilçedeki programı ve Belediye Başkanı Menderes Türel'in 15 Temmuz'daki darbe girişimine karşı mesajının yer aldığı broşürler verildi.
DELİKLİ TAŞ'TAN GEÇMEYE ÇALIŞTILAR
Hacıbektaş yolculuğu sırasında, üzerinde Hacı Bektaş-ı Veli'nin fotoğrafının yer aldığı tişörtleri giyen Alevi vatandaşlar, şapkaları ve hediye edilen teslim taşından yapılan kolyeleri de taktı. Hacı Bektaş-ı Veli Türbesi'ni ziyaret edip dualar eden Aleviler, kurban kesti. Yeşildere Mahallesi Muhtarı Kemal Genbeş, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e organizasyon için teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!