Antalya’dan ‘yerli’ desteği

Güncelleme Tarihi:

Antalya’dan ‘yerli’ desteği
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2017 17:30

‘Türkiye’nin otomobili’ projesini destekleyen iller arasına Antalya’da katıldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi ve iş dünyası temsilcileri, kamu ve özel şirketlerde yerli otomobil kullanımına öncülük yapacaklarını açıkladı.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla başlatılan yerli otomobil hareketine destek veren iller arasına Antalya da katıldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere kentin en önemli iş dünyası temsilcileri yerli otomobilin yaygınlaştırılması adına her türlü adımı atmaya hazır olduklarını açıkladı. Kamu ve özel kuruluşlar yerli otomobilin üretim sürecinden sonraki süreci destekleyecek.

‘SÜRECİ YAKINDAN İZLİYORUZ’

Yerli otomobil projesinin Türkiye adına çok önemli olduğunu kaydeden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla başlayan süreci biz de yakından takip ediyoruz. Bu süreçte çok önemli şirketlerimiz elini taşın altına koydu. Biz de kent olarak üzerimize düşen bütün sorumluluğu almaya hazırız ve alacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘ANTALYA ÖNCÜ OLUR’

“Araçlarımızı yerli araçla değiştirmeye hazırız” diyen Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, “Antalya’da kullanılan araç sayısı gerçekten çok fazla. Yerli otomobil çıktığı gün sürece destek olan illerin başında Antalya gelir. Üretimi yapılan aracın hibrit ya da elektrikli olacağını düşünüyoruz. Bu da Antalya için bir kazanç olur. Yerli araçları kullanacak ilk kurum olacağımızı da taahhüt ediyoruz” dedi.

‘YERLİ ARAÇ DİRETİLMELİ’

Yerli araç üretiminin her aşamasına destek vereceklerini kaydeden Antalya Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Başkanı Ali Bahar, şöyle dedi: “Sanayicilerimiz tarafından kiralanan, personellerimize tahsis edilen araçların yerli araç olması konusunda çok ciddi çalışmalar yapabiliriz. Hatta araç kiralama şirketleri üzerinde baskı oluşturup yerli araç tercihini ön plana çıkarabiliriz. Biz sürece destek olmak için tüm vücudumuzu koymaya hazırız.”

‘ESNAFA ÇAĞRI YAPACAĞIZ’

 Antalya’da 80 bine yakın üyelerinin bulunduğunu açıklayan Antalya Esnaf Sanatkârlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere ise şöyle konuştu: “Yerli otomobilin üretim süreci tamamlandığında inanıyorum ki Antalya yerli otomobil kullanan illerin başında gelecek. Biz 80 bin esnafımıza milli bir seferberlik anlayışıyla çağrı yaparak yerli otomobil kullanmalarını isteyeceğiz.”

Haberin Devamı

11 BİN SİPARİŞ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bedelini ödeyerek ilkine talip olduğunu açıkladığı yerli otomobile destek olmak için Türkiye’nin birçok şehrinden ve kurumundan siparişler yağmaya başladı. Sadece 3-4 günde 11 bin adedin üzerinde sipariş gelirken bu sayının hızla artması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!