Antalya'daki FETÖ davasında 7 tahliye

Güncelleme Tarihi:

Antalyadaki FETÖ davasında 7 tahliye
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2017 13:48

Antalya'daki FETÖ davasında 7 tahliye

Haberin Devamı

Mustafa KOZAK/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da, 97 sanıklı FETÖ/PDY davasında, 7 sanığın tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmesine karar verildi.
Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 4 gündür duruşmaları devam eden 97 sanıklı davada, aralarında Fethullah Gülen'in de bulunduğu firari 45 sanığın dosyası ayrıldı. 25'i tutuklu 52 sanığın yargılandığı dava öncesi mahkeme savcısı Hacı Mehmet Güdül bu görevden alınıp genel soruşturma bürosunda görevlendirildi. Mahkeme Başkanı Yücel Dağdelen de önceki gece kararname ile Manisa'ya hakim olarak tayin edildi.
Duruşmada, 25'i tutuklu 52 sanıktan 47'si hazır bulundu. Gelmeyen 5 sanıktan ikisinin halen askerde olduğu kaydedildi. Cumhuriyet savcısı, tutuklu sanıkların tutukluluğunun devamımı istedi. Aralarında FETÖ'nün Antalya imamları ile kapatılan Rasanet Gençlik Vakfı yöneticileri ve işadamlarının bulunduğu sanıklar ise suçlamaları kabul etmedi.
4 gün süren duruşma sonunda mahkeme, tutuklu Eyüp Sabri H., Cezmi A., İsmet A., Celil D., Şeref Ü., Cevdettin S. ile Mehmet Ali S.'nin tahliyesine karar verdi. Duruşma ertelendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!