Antalya'da yağmur azaldı, sıcaklık arttı

Güncelleme Tarihi:

Antalyada yağmur azaldı, sıcaklık arttı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2018 15:25

Antalya'da yağmur azaldı, sıcaklık arttı

Haberin Devamı

 

Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA kent merkezi son 30 yılda, 13.3 derece ortalamayla en sıcak ocak aylarından birini yaşarken, yağış açısından ortalamanın altında yağmur aldı.
Antalya, son yılların en sıcak kış mevsimini yaşıyor. Şubat ayının ilk gününde sıcaklık 20 derece olarak kayda geçti. Meteoroloji tahminlerine göre şubatın ilk haftasında sıcaklık 19 ile 21 derece arasında değişecek. Son 30 yılın ocak ayı baz alındığında ise sıcaklık ortalaması 9.9 derece ölçülürken, bu yıl Antalyalılar 3.4 derecelik artışla ocak ayını ortalama 13.3 dereceyle geçirdi.
YAĞMUR AZALDI
Yine son 30 yılın ocak ayı yağmur değerlendirmesinde Antalya kent merkezine metrekareye ortalama 236 kilogram yağmur düştü. Bu yıl sıcaklıkların tersine, yüzde 15'lik düşüşle ocak ayında metrekareye 184 kilo yağmur yağdı. Alanya ise yağış açısından son yıllara göre daha verimli bir ocak ayı geçirdi. Ortalama ocak ayında 211 kilo yağmur düşen Alanya'da bu yıl aynı dönemde yüzde 40'lık artışla 318 kilo yağmur toprakla buluştu.
2010 YILINDAN BERİ SICAKLIK ARTIYOR
Meterolojik verilere göre Antalya'da 2010 yılından beri her ay sıcaklık ortalaması artmaya devam ediyor. Son iki yıla göre bu yıl Antalya daha fazla yağmur alsa da ortalamaya göre düşüş devam ediyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!