Antalya'da muay thai çılgınlığı

Güncelleme Tarihi:

Antalyada muay thai çılgınlığı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2017 10:44

Antalya'da muay thai çılgınlığı

Haberin Devamı

 

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA) - ULUSLARARASI Olimpiyat Komitesi tarafından olimpiyat oyunları programlarına alınmasına karar verilen muay thai spor dalında Antalya'da 4 bin lisanslı sporcu bulunuyor.
Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, il genelinde özel ve resmi spor kulüplerinde lisanslı 4 bin civarında muay thai sporcusu olduğunu açıkladı. Muay Thai Milli Takım Başantrenörü Yasin Urlu, Antalya'da da 7'den 77'ye muay thai çılgınlığı yaşandığını söyledi. 135 ülkede federasyonu bulunan muay thainin dünya genelinde 400 bine yakın kayıtlı sporcusu olduğuna değinen Urlu, Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından tanınarak olimpiyat oyunları programlarına alınmasından sonra bu spor dalına ilginin daha da arttığını söyledi.
Tarihi binlerce yıl öncesine dayanan muay thai sporunun yaz ve kış spor okulları programında da yer aldığını kaydeden Yasin Urlu, Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün okullarında ücretsiz eğitim verildiğini vurguladı.
Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu ise halen çeşitli yaş kategorilerinde 270 kişinin aralıksız muay thai eğitimi aldığını, hedeflerinin bu spor dalında şampiyonalarda derece edecek sporcular yetiştirmek olduğunu söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!