Antalya'da Mescid-i Aksa eylemi

Güncelleme Tarihi:

Antalyada Mescid-i Aksa eylemi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2017 20:23

Antalya'da Mescid-i Aksa eylemi

Haberin Devamı

Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve üyeleri, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik uygulamalarına tepki gösterdi.
Akdeniz Dayanışma Platformu (ADAP), Antalya Platformu ve Antalya Gençlik ve Dayanışma Platformuna (AGENDAP) bağlı 75 sivil toplum örgütü adına İHH İnsani Yardım Vakfı Antalya Şubesi Başkanı Mehmet Yıldırım, Kazım Özalp Caddesi havuz başında yaptığı açıklamada, bugün günlerden Kudüs olduğunu söyledi.
Tarih boyunca İslam dünyasının zayıfladığı anlarda Mescid-i Aksa’nın da mahzun kaldığını belirten Yıldırım, “Mescidimiz işgal altındaysa İslam dünyası da işgal altında olmuştur. Yine böyle acı bir dönemi yaşıyoruz. İçimiz kan ağlıyor, ciğerimiz parçalanıyor ve aciz kalıyoruz. Rabbimize ellerimi açıp yalvarmaktan başka çare üretemiyoruz. Mescid-i Aksa bizim imtihanımızdır. Hem de gelecek nesillere bırakacağımız bir rüşt ispatıdır” diye konuştu.
Kudüs’ün bir Filistin, Arap sorunu değil insanlık sorunu olduğunu söyleyen Yıldırım, “Kuru bir toprak davası değil, insanlığın kurtuluşunun kapısıdır Kudüs. Kudüs özgürlüğü ümmetin özgürlüğü demektir. Öyleyse gün Kudüs için bir şeyler yapma, Kudüs’ü yalnız bırakmama günüdür” dedi.
Grup, ‘Katil İsrail’, ‘Filistin’e özgürlük’, ‘Mescid-i Aksa’ya uzanan eller kırılsın’, ‘Direnen Filistin kazanacak’ sloganları attıktan sonra dağıldı.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!