Antalya'da Kudüs tepkisi

Güncelleme Tarihi:

Antalyada Kudüs tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2017 17:43

Antalya'da Kudüs tepkisi

Haberin Devamı

 

Yücel BULUT- Suat SÖĞÜT- Adem DURMAZ- Mithat ABAKAN/ANTALYA, (DHA) - ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması, Antalya'nın ilçelerinde protesto edildi.

Gazipaşa ilçesinde Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler Kudüs'ün İsrail'in başkenti olarak tanımasına tepki gösterdi. Şehit Demet Sezen Kız Anadolu Lisesi öğrencileri, meydana 'Kudüs Bizimdir, Bizim Kalacak' sloganları ve tekbirler eşliğinde, ellerinde Filistin ve Türk bayraklarıyla geldi. Grup adına açıklama yapan Musab Tuncer, ABD Devlet Başkanı Donald Trump'ın hukuksuz Kudüs açıklamasının, insanlık vicdanını yaraladığını söyledi. Gazipaşa Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya'nın dua okumasının ardından grup İstiklal Marşı söyleyerek dağıldı.

FİNİKE'DE PROTESTO

Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, Ak Parti İlçe Başkanı Osman Aladağ, MHP İlçe Başkanı Hakan Türksoy ve yüzlerce vatandaş ise Kudüs kararını cuma namazı sonra Merkez Camii avlusunda açıklama yaparak kınadı. Başkan Sarıoğlu yaptığı açıklamada, "Mescidi Aksa bizim ilk kıblemizdir. Efendimizin göğe yükseldiğinde sıçrama taşıdır. Bugünkü Cuma namazında da yaş sınırı getiriliyor. Asla kabul etmiyoruz" dedi.

AK Parti İlçe Başkanı Osman Aladağ da "Bugün bu emanete sahip çıkma zamanıdır. Bugün, Kudüs için diklenmeden, dik durma zamanıdır. Hakkın, haklının yanında olma zamanıdır" dedi.

KORKUTLİ'NDE TEPKİ

ABD'nin Kudüs kararı Korkuteli'nde protesto edildi. Cuma namazı sonrası Çayırlı Camii önünde toplanan vatandaşlar adına açıklama yapan Memur-Sen Korkuteli İlçe Temsilcisi Şaban Dişli, kararın kabul edilemez olduğunu söyledi. Dişli'nin konuşmanın ardından MHP İlçe Başkanı Merdine Yapılmışev, Saadet Partisi İlçe Başkanı Ziya Çimen, Ak Parti İlçe Başkanı İlhami Yıldıran da kararı protesto ettiklerini belirterek açıklama yaptı.

Korkuteli'ndeki protesto İlçe Müftüsü Selim Yazıcı'nın okuduğu duanın ardından sona erdi.

MANAVGAT'TA İSRAİL BAYRAĞI YAKILDI

Manavgat'ta ise protestoların adresi Cumhuriyet Meydanı oldu. Siyasi partiler temsilcileri, çeşitli sivil toplum kuruluşların temsilcileri, vatandaşlar ve öğrencilerin katılığı eylem Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Grup adına basın açıklamasını okuyan Anadolu Gençlik Derneği Manavgat Temsilcisi Mehmet Gayretli, ABD Başkanı Trump'ın aldığı kararın İsrail'le birlikte kendi ülkesini de hiç ummadıkları bir neticeyle karşı karşıya bırakacağını belirtti. Türkiye ve Filistin bayraklarının yer aldığı basın açıklamasının ardından dua edildi. ABD ve İsrail bayraklarını yakan grup daha sonra dağıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!