Antalya'da Karadeniz ezgileri

Güncelleme Tarihi:

Antalyada Karadeniz ezgileri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2018 15:22

Antalya'da Karadeniz ezgileri

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - BÜYÜKŞEHİR Belediyesi Ramazan etkinlikleri kapsamında gerçekleşen Karadeniz ezgileri ve irfan türküleri konserlerinde vatandaşlar halay çekti, horon tepti.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen geleneksel Ramazan etkinlikleri Karaalioğlu Parkı ve Şarampol Caddesi'nde devam ediyor. Karaalioğlu Parkı'nda dün akşam önce Karadeniz ezgileri yankılandı. İftar sonrası başlayan eğlencelerde sanatçı Zafer Yılmaz, birbirinden güzel Karadeniz ezgilerini seslendirdi. Antalya'da yaşayan Karadenizlileri buluşturan etkinlik büyük beğeni topladı. Etkinlik alanını dolduran Karadenizliler, kemençe ve tulum eşliğindeki hareketli parçalarla gruplar halinde horon tepti.

HALAY ÇEKTİLER

Ardından irfan türküleri konseri ile sanatçı Nihat Akçer sahneye çıktı. Akçer, özdeyişlerin manilerle, ilahilerin türkülerle iç içe geçtiği konserde dinleyenleri mest etti. Farklı yörelere ait birbirinden güzel türkülerin seslendirildiği konser, büyük beğeni topladı. Etkinlik alanını dolduran Antalyalılar, davul ve zurna eşliğindeki hareketli parçalarla gruplar halinde halay çekti.

ŞARAMPOL'DE GELENEK SÜRÜYOR

Geleneksel Ramazan akşamlarının yaşandığı bir başka adres de Şarampol Caddesi oldu. Her akşam birbirinden renkli gösterilerin yer aldığı etkinlikler, vatandaşların buluşma noktası oldu. Kavuklusuyla, pişekarıyla, davul ve zurnanın coşkulu sesi alanı dolduran yüzlerce Antalyalıyı hem güldürüyor hem eğlendiriyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!