Antalya'da Gençlik Bayramı coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Antalyada Gençlik Bayramı coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2018 10:39

Antalya'da Gençlik Bayramı coşkusu

Haberin Devamı

 

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 99'uncu yıldönümü, Antalya ve ilçelerinde düzenlenecek etkinliklerle kutlanacak.
Antalya'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın resmi kutlama programı, 19 Mayıs günü saat 09.30'da Atatürk Anıtı'na Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü çelenginin sunulmasıyla başlayacak. Günün anlam ve önemini belirten konuşmalardan sonra saat 10.00'da Cumhuriyet Meydanından Antalya Spor Salonuna kadar kortej yürüyüşü düzenlenecek. Öğrenciler burada çeşitli gösteriler sunacak.
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı faaliyetleri kapsamında, Antalya Limanı'nı ziyareti edecek TCG Gaziantep (f490) adlı Türk savaş gemisi, 8-9 numaralı rıhtımda 21 Mayıs'a kadar 10.00- 12.00 ve 14.00- 17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. 
FENER ALAYI VE KONSER
Muratpaşa Belediyesi ise 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı, Cumhuriyet İçin Antalya El Ele Platformu ile birlikte hazırladığı programla kutlayacak. Muratpaşa Belediyesi'nce organize edilen kutlamalar, 19 Mayıs Cumartesi saat 19.00'da Konyaaltı Varyant'ta fener alayı ile başlayacak. Vatandaşlar, yaklaşık 2 kilometrelik fener alayında, 400 metrelik Türk bayrağı ve meşalelerle yürüyecek. Fener alayının ardından Cumhuriyet Meydanı'nda saat 19.30'da Duman konseri gerçekleştirilecek.
'BAYRAĞINI AL GEL' ÇAĞRISI
Antalya'da 70'i aşkın sivil toplum örgütünün tek çatı altında toplandığı Cumhuriyet İçin Antalya El Ele Platformu, bu yıl da tüm Antalyalılara fener alayı yürüyüşü için davette bulundu. Platform sözcüsü İbrahim Daş, çağrısında şöyle dedi:
"19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı'nda, geçmişte olduğu gibi Antalya halkı ile birlikte, tüm kurumlarımızı bir araya gelmeye çağırıyoruz. Gün birlik ve dayanışma ruhu içinde olma günüdür. Böylesine önemli bir bayramda aramızdaki etnik, dinsel ve siyasal ayrılıkları erteleyerek el ele verelim. Bu nedenle Cumhuriyet İçin Antalya El Ele Platformu olarak, tüm kurumlarımızı el ele vererek 19 Mayıs'ı kutlamaya, ulusal birlik ve beraberliğimize güç vermeye yeniden uyanışın meşalesini yakmaya çağırıyoruz. Geçmişteki bayram kutlamalarımızda hem Antalya'ya hem de Türkiye'ye moral olduk. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki yine Antalya'da yüz binler Ata'sına ve Cumhuriyeti'ne sahip çıkacaktır."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!