Antalya'da G20 Liderler Zirvesi hazırlıkları

Güncelleme Tarihi:

Antalyada G20 Liderler Zirvesi hazırlıkları
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2015 09:55

- Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel: - "Tam bir ekip çalışması yapıyoruz, G20 Liderler Zirvesi'ni, dünyaya Antalya'da en güzellerinden bir tanesinin yapılmış şekliyle takdim etmenin heyecanı içerisindeyiz"

Haberin Devamı

ANTALYA (AA) - Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, dünya liderlerinin katılımıyla kasım ayında Antalya'da gerçekleşecek G20 Liderler Zirvesi için ekip çalışması yürütüldüğünü bildirdi.

Türel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Antalya'nın dünyanın en büyük ekonomiye sahip 20 ülkesinin liderlerinin toplandığı önemli bir zirveye ev sahipliği yapacağını söyledi.

Zirve için yoğun ve hassas bir şekilde çalıştıklarını anlatan Türel, "Dünyanın liderleri Antalya'ya geliyor, Barack Obama, Vladimir Putin, Angela Merkel gibi liderleri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun ev sahipliğinde burada misafir edeceğiz" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da çalışmalarla yakından ilgilendiğini dile getiren Türel, ilgili birimlerin işbirliği halinde hareket ettiklerini kaydetti. Zirvenin yapılacağı bölge, oteller, güvenlik, güzergahlar konularında detaylı bir çalışma yürütüldüğünü bildiren Başkan Türel, "Zirvenin yapılacağı bölge muhtemelen Belek olacak ancak nihai olarak Dışişleri Bakanlığı karar verecek, henüz kesinleşti diyemem ama G20 Zirvesi için bölgesel olarak Belek, ön plana çıkmakta" diye konuştu.

Haberin Devamı

Zirve için ihtiyaç listelerinin de hazırlandığını, çalışmalarla ilgili görüşmelerin yapıldığını söyleyen Türel, "Tam bir ekip çalışması yapıyoruz, G20 Liderler Zirvesi'ni, dünyaya Antalya'da en güzellerinden bir tanesinin yapılmış şekliyle takdim etmenin heyecanı içerisindeyiz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!