Antalya'da FETÖ'den 800 dava açıldı

Güncelleme Tarihi:

Antalyada FETÖden 800 dava açıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2017 16:08

Antalya'da FETÖ'den 800 dava açıldı

Haberin Devamı

 

 ANTALYA, (DHA) - CUMHURİYET Başsavcısı Ramazan Solmaz, Antalya'da FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında şu ana kadar 800'e yakın dava açıldığını, 2 bin 800 kişinin de yargılandığını söyledi.

Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği'nin (AESOB) düzenlediği 'Oda Başkanları Buluşmalarımız' toplantısına konuk oldu. AESOB Başkanı Adlıhan Dere ile merkez ve ilçelerde birliğe bağlı 75 oda başkanıyla, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz'ı ağırladı. AESOB Meclis Salonu'ndaki toplantısının açılışında konuşan Başkan Dere, AESOB'un faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Adlıhan Dere; "Kasım 2016'da başladığımız 'Oda Başkanları Buluşmalarımız', Antalya Valimiz Münir Karaloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel ile başlayarak ilçe belediye başkanlarımız, kaymakamlarımız ve siyasi parti temsilciliklerinin katılımıyla devam etti. Bu kapsamında Cumhuriyet Başsavcımız Ramazan Solmaz'ı ağırlamakta mutluluk duyuyoruz" dedi.

SOLMAZ: ESNAF TOPLUMUN TEMELİDİR

Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ise esnafın toplumdaki önemine işaret etti. Her zaman esnafa ve odalara yakın durduklarını ifade eden Solmaz, "Alın teri ile kazanan ve ailesini geçindiren esnafımız toplumumuzun temel yapı taşıdır. Benim ailem demircidir ve zanaatkârlığın ne demek olduğunu çok iyi biliyorum. Toplumun her kesiminden esnaf ve sanatkârlarını temsil eden oda başkanlarımızsınız" dedi.

FETÖ DAVALARI

Mesleğe başlarken Türkiye'nin her yerinde çalışmak istediğini belirten Solmaz, insanları ve böylece bölgeleri tanımak için 7 coğrafi bölgede görev yaptığını dile getirdi. FETÖ soruşturmaları hakkında da bilgi veren Ramazan Solmaz; "Antalya'da FETÖ ile ilgili soruşturmalarda oldukça titiziz. Şu ana kadar yürütülen çalışmalar kapsamında yaklaşık 800'e yakın dava, 2 bin 800 kadar kişinin de yargılanması söz konusu. Kaş'tan Gazipaşa'ya kadar olan her bölgede değerlendirmelerimiz devam etmektedir" diye konuştu.

ADLİYE BİNASI

Adliye binasının yenilendiğini ve vatandaşın daha kolay hareket etmeleri için yeni bir planlama içerisinde olduklarını sözlerine ekleyen Ramazan Solmaz, toplantıda ayrıca oda başkanlarının sorularını da yanıtlandırdı. AESOB Başkanı Dere toplantı sonrasında, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz'a göreve geldiği günden bu yana Antalya'da faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarına göstermiş olduğu yakın ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ederek, Antalya'nın tarihi ve kültürel yerlerinin siluetinin bulunduğu plaket takdim etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!