Antalya'da "DSİ Vatandaşla Buluşma" toplantısı

Güncelleme Tarihi:

Antalyada DSİ Vatandaşla Buluşma toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 29, 2016 17:57

- Devlet Su İşleri Antalya Bölge Müdürü Özgür:- " Yaptığımız hidroelektrik santralleri ile yenilenebilir enerji kaynaklarından hidroelektrik enerji üretiyor, bununla da ülkemizde çok ciddi bir katma değer sağlıyoruz"

Haberin Devamı

ANTALYA (AA) - Devlet Su İşleri Antalya Bölge Müdürü Turkay Özgür, "Yaptığımız hidroelektrik santralleri ile yenilenebilir enerji kaynaklarından hidroelektrik enerji üretiyor, bununla da ülkemizde çok ciddi bir katma değer sağlıyoruz" dedi.

Özgür, DSİ vatandaşla buluşma toplantısında yaptığı konuşmada, DSİ 13. Bölge Müdürlüğü olarak turizmin yanında tarımında yaygın olduğu Akdeniz coğrafyasında kalkınmanın sulama ile yapıldığını belirterek, sulu tarımın da modern sistemler kullanılarak yapıldığında son derece verimli neticeler verdiğini söyledi.

DSİ olarak 1954 yılından beri Türkiye'de su ve toprak kaynaklarını geliştirme noktasında 62 yıldır çok önemli projelere imza attıklarının altını çizen Özgür, "Dünyada ve ülkemizde tarım sektörünün gelişmesinin en büyük etkeni su yapılarıdır. Hepimiz biliyoruz ki uygarlık ve medeniyet su kenarlarında başlamıştır. Dünya nüfusunun giderek artması ve küresel ısınmaya bağlı iklim değişiklikleri suyun kullanımı ve dağılımı ile ilgili olarak ciddi sorunlara yol açmaktadır. Suyun artık dünyada stratejik hale geldiği aşikardır" dedi.

Haberin Devamı

- 3 ampulden bir tanesi DSİ'nin elektriği aydınlatıyor

DSİ çalışanları olarak yaptıkları eserler ile "Bizler kumsala değil, kayaya yazı yazıyoruz" diyen Özgür, şunları kaydetti0

"Kırsal kalkınmanın anahtarı göl sularıdır. Bunun için bir tarım şehri olan Antalya'da göl su projeleri ile zirai üretimi artırarak çiftçimize büyük kazanç sağlamayı, Antalya'da sulamadık toprak bırakmayarak topraklarımızı daha verimli hale getirmek için gayretli bir çalışma içindeyiz. Enerji sektöründe malum olduğu üzere 3 ampulden bir tanesinin DSİ'nin yapmış olduğu hidroelektrik santralleriyle aydınlatmaktayız. Yaptığımız hidroelektrik santralleri ile yenilenebilir enerji kaynaklarından hidroelektrik enerji üretiyor, bununla da ülkemizde çok ciddi bir katma değer sağlıyoruz. Sulama projelerimizi ile ülkemizin mümbit toprakları su ile buluşturuyoruz, çiftçimizin mahsulüne bereket katıyor, ekonomik seviyesini yükseltiyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!