Antalya'da DNA Günü kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Antalyada DNA Günü kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2017 10:33

Antalya'da DNA Günü kutlandı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA)- ANTALYA Genetik Hastalıklar Tanı Merkezi ve Kepez İlçesi Bilim Sanat Merkezi iş birliğiyle Dünya DNA Günü dolayısıyla gerçekleştirilen programda, pediatrik hematoloji ve genetik uzmanı Prof. Dr. Duran Canatan, geleceğin bilim insanlarına DNA yapısını anlattı.

Antalya Genetik Hastalıklar Tanı Merkezi'ndeki programda konuşan Prof. DR. Duran Canatan, DNA'nın her kişiye özgü 3 milyar 200 milyon A,G,T,C harflerinden oluştuğunu söyledi. İnsanların görünüşlerinin birbirine benzememesi gibi görünüşlerine yol açan gen yapısının da birbirine benzemediğini anlatan Prof. Dr. Canatan, "Bu nedenle her bireyin kendine özgün bir DNA'sı vardır" dedi.

Prof. Dr. Duran Canatan, insan genetik yapısının çalışmalarının yer aldığı 'İnsan Genom Projesi' ile insandaki DNA dizisinin (A: Adenin, G: Guanin, T: Timin, C: Sitozin), genetik şifresinin tamamlanıp, 24 Nisan 2003 yılında yayınlanmasından sonra her yıl 25 Nisan'ın 'Dünya DNA Günü' olarak kutlandığını söyledi. Prof. Dr. Canatan, dünyada 2003 yılından beri, Türkiye'de ise 2011 yılından beri kutlanan Dünya DNA Günü'nün Antalya'da 4 yıldır Özel Antalya Genetik Hastalıklar Tanı Merkezi'nde kutlandığını söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!