Antalya'da Cumhuriyet Bayramı coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Antalyada Cumhuriyet Bayramı coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2017 14:33

Antalya'da Cumhuriyet Bayramı coşkusu

Haberin Devamı

 

Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören, Vali Münir Karaloğlu, Garnizon Komutanı Albay Tahir Savran, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı. Törene Antalya milletvekilleri Ak Partili Mustafa Köse ve Hüseyin Samani, CHP'li Niyazi Nefi Kara ve Devrim Kök'ün yanı sıra, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Resmi çelenk törenin sona ermesinin ardından siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları da çelenklerini anıta bıraktı.

CHP İl Başkanı Mustafa Erdem, partisinin çelengini bıraktıktan sonra kısa bir basın açıklaması yaptı. Erdem, Atatürk'ün Türk milletine en uygun yönetim biçimi olan Cumhuriyet'i hediye ettiğini söyledi. Başkan Erdem, "Türkiye'de özgür ve bağımsız yaşıyorsak, laiklik ilkesiyle dini siyasete alet edenlerle mücadele ediyorsak, halen hukuk, adalet ve özgürlük diyorsak bunu Atatürk'e ve onun kurduğu Cumhuriyet'e borçluyuz. Cumhuriyet'in kazanımları yok edilmeye çalışılsa da özgürlüğümüz ve bağımsızlığımızı, demokrasimizi Cumhuriyet'imize borçluyuz. Cumhuriyet'i ilelebet koruyacağımıza and içiyoruz. Bu bizim için bir sevdadır" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!