Antalya'da Bisiklet Arenası açacağız

Güncelleme Tarihi:

Antalyada Bisiklet Arenası açacağız
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2010 09:44

Son dönemlerde yükselen değeri ile dikkat çeken bisiklet sporunda ileriki zamanlarda dünya çapında ciddi isimler çıkaracaklarını belirten Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, 15-18 Temmuz'da Ankara'da düzenlenecek olan Avrupa Bisiklet Şampiyonası'nın ardından yeni hedeflerinin Dünya Bisiklet Şampiyonası düzenlemek olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

İlk olarak Antalya'nın Akseki ilçesinde gençlerin katılımıyla gerçekleşen doğa kampına değinen Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, ''Bu kamp gençlerin eğitimi ve enerjilerini doğru yere harcama açısından çok güzel bir organizasyon, çünkü gençlerimize sahip çıkmak gerekiyor. Bu fırsatı iyi değerlendirmeleri gerekiyor. Eğer bu yolda doğru çizgide ilerlerlerse iyi işler yapabilirler. Yoksa sokakta kaybolurlar ve kimse nereye gittiklerini anlamaz. Keşke çocukken ben de bu kamplara gelebilseydim'' dedi.

''15-18 TEMMUZ'DA ANKARA'DA AVRUPA BİSİKLET ŞAMPİYONASI DÜZENLEYECEĞİZ''

Türkiye'de bisiklet sporunun son durumu hakkında DHA'ya özel açıklamalarda bulunan Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, ''Artık dünyada bisiklet sporunun kıyısında olupta bisiklete binen herkes,Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turunu biliyor. Birçok insan bu görüntülerden sonra bizim ülkemize gelmek istiyor. Ülkemiz adına önemli bir organizasyon, önemli bir yarış oldu. Dünyadaki en önemli 17 yarıştan biri oldu. Bu yarış ile birlikte ülkemizde bisiklete olan ilgi ve sevgi arttı. Biz bunu da bisiklet fabrikalarındaki satışların artmasından anlıyoruz. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun akabinden Ankara'da 15-18 Temmuz'da Avrupa Bisiklet Şampiyonasını yapacağız. Bence şu zamana kadarki ülkemiz adına en önemli organizasyon. Biz bunu en iyi şekilde yapıp gelecekte Dünya Bisiklet Şampiyonası'nı hedefleyeceğimizin altını çiziyoruz'' diye konuştu.

Haberin Devamı

''İLERİDE FLAŞ BİSİKLETÇİLER ÇIKARACAĞIZ''

Bisiklet branşının dünya sıralamasındaki yerine değinen Emin Müftüoğlu, ''Biz bunun temelini attık. Sayın Yunus Akgül'ün Olimpiyat Projesi ile birlikte önümüzü açması ile yeni gençlerimiz yetişiyor. Şu anda genç sporcularımız İsviçre'de pistte olimpiyata gitmenin hedeflerini yapıyorlar. Ben inanıyorum ki halterde nasıl Halil Mutlu çıktıysa ülkemizden de flaş bisikletçiler çıkacak ve arkadan gelen sporcularla birlikte bisiklette ülkemiz çok ilerilere gidecektir'' ifadelerini kullandı.

''2011'DE ANTALYA'DA BİSİKLET ARENASI AÇACAĞIZ''

Haberin Devamı

Son olarak tesis anlamında bisiklet arenası yapılacağını hatırlatan Federasyon Başkanı Müftüoğlu, ''Bununla ilgili de çok önemli bir proje başlattık. Şu anda proje bitiyor ve yıl sonuna kadar temelini atıp gelecek yılın ortalarında ya da sonuna doğru da Antalya bölgesinde tesislerimizi açmak istiyoruz. 2011'de ilk tesislerimizi açacağız. Konya ve Balıkesir'deki tesisler tarih oldu ve artık kullanılmıyor. 250 metre uzunluğunda ve olimpiyatların standartında ilk tesisleri ülkemize kazandıracağız ve bu branşda da yer alacağımızı bütün dünyaya göstermek istiyoruz.'' şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!