Antalya'da 8 ayda 11 fuar düzenlenecek

Güncelleme Tarihi:

Antalyada 8 ayda 11 fuar düzenlenecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2015 15:16

Antalya'da 7 Ekim 2015-29 Mayıs 2016'da düzenlenecek 11 fuarla ilgili bilgi verildi.

Haberin Devamı

Ankara Ticaret Odası (ATO) Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen tanıtım toplantısında konuşan ATO Başkanı Salih Bezci, fuarcılığın dünya genelinde önemli olarak kabul edilen bir alan olduğunu söyledi. Günümüzde ürünlerin artık fuarlarda satıldığını dile getiren Bezci, kendilerinin de Türkiye'nin neresinde yapılırsa yapılsın fuarcılık çalışmalarına destek verdiklerini ifade etti.

Ankara-Antalya arasında turizmin geliştirilmesi gerektiğini belirten Bezci, Ankara'nın da Antalya gibi fuarcılık alanında atılım içinde olduğunu kaydetti. Şehirde 150 bin metrekarelik fuar alanı projesinin sürdürüldüğüne dikkati çeken Bezci, söz konusu fuar merkezinin Ankara'nın ekonomisine büyük katkı sağlayacağının altını çizdi. Bezci, fuar ve kongre turizminin son derece önemli olduğuna işaret ederek, "Ankara-Antalya arasında sinerjiyi yakalamak önemli" dedi.

Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım AŞ (ANFAŞ) Genel Müdürü Alpaslan Baki Ertekin de ANFAŞ'ın kamu ve özel sektörün birlikte kurduğu bir şirket olduğunu söyledi. Geçen yıl Antalya'daki fuarlarda 3 bin civarında sektör temsilcisinin stant açtığını dile getiren Ertekin, bu fuarları yaklaşık 450 bin kişinin ziyaret ettiğini belirtti.

Ertekin, 29 Mayıs 2016'ya kadar düzenlenecek 11 farklı fuara ilişkin bilgi vererek, Antalya'nın özellikle ulaşım, konaklama ve iklim açısından avantajlarına değindi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!