Antalya yetiştirme yurdunda dayak iddiası

Güncelleme Tarihi:

Antalya yetiştirme yurdunda dayak iddiası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2006 12:32

Antalya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Erkek Yetiştirme Yurdundan iki çocuk, yurt müdürü ve diyetisyen tarafından dövüldükleri iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Erkek Yetiştirme Yurdunda kalan 15 yaşındaki S.A. ile 16 yaşındaki M.A.Ş, yurt müdürü L.G. ve kurum diyetisyeni M.Y. tarafından dövüldüklerini iddia ederek karakola başvurdu. Yaklaşık 4 yıldır yurtta yaşadığını belirten S.A. AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayın yaşandığı gün düzenlenen bir toplantı sırasında uyuyakaldığını, yurt müdürünün kendisini lavaboya göndererek, yüzünü yıkamasını istediğini anlattı. Yorgun olduğu için toplantıya geri dönmek istemediğini ve televizyon odasında uyumaya devam ettiğini belirten S.A. toplantının ardından salona geri dönmediğini fark eden müdürün, kendisine televizyon odasında bir tokat attığını ileri sürdü. Müdüre karşı çıktığını ve kendisini dövemeyeceğini söylediğini ifade eden S.A. bunun üzerine müdürün kendisini daha çok dövdüğünü ileri sürdü.

S.A. aynı gün yemekhanede de, M.A.Ş. ile küçük kardeşi arasında kavga yaşandığını, kavgayı ayırmak isteyen diyetisyen M.Y'nin, M.A.Ş'yi dövdüğünü iddia etti. Aynı gün yaşanan iki dayak olayının ardından polise başvurmak istediklerini belirten S.A. “Yönetime bunu bildirdik, isteğimizi kabul etmediler. Bunun üzerine biz de karakola gittik. Daha sonra adliyeye gönderildik ve adli tıpta sağlık raporu aldık. Yüzümde ve vücudumun çeşitli yerlerinde morluklar oluştu” dedi.

Olayların ardından Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ramazan Özen'in de adliyeye geldiğini belirten S.A, “En çok üzüldüğümüz, olayın ardından bize destek olan kurum doktorunun başka bir kuruma gönderilmesi. Onun olayla hiçbir ilgisi yoktu. Bizimle yurtta en çok ilgilenen kişi oydu” diye konuştu.

Dayak yiyen çocuklar için Antalya Barosu tarafından tayin edilen Avukat Odhan Mesci de, çocukların yaşlarının küçük olması nedeniyle baronun kendisini müdafi tayin ettiğini söyledi.
Çocukların hazırlık aşamasındaki ifadelerine yardımcı olduğunu belirten Mesci, şikayetlerin zapta geçirildiğini, savcılığın gerekli işlemi yapacağını ifade etti.

BÜYÜK ÇOCUKLARDAN DAYAK İDDİASI

Yurt temsilcisi 17 yaşındaki A.Ç. de yurtta, yaşı büyük olan çocuklardan daha küçük yaştakileri dövmelerinin istendiğini savundu. Yöneticilerin bu istekle kendisine de geldiklerini iddia eden A.Ç, “Başta bunu yapmıyordum ama bir insana onlarca kez, hata yapanları dövmesi söylenirse yapıyorsunuz. Kendimden küçük bazı çocukları dövdüğüm oldu” dedi.

A.Ç. yurtta kalan çocukların katılabilecekleri hiçbir sanat ve spor kulübü bulunmadığını, yurdun tek futbol kulübünün de bir süre önce kapandığını söyledi. Yurt çocuklarının sadece okula gidip geldiğini belirten A.Ç, çocukların en çok okuldan kaçtıkları için dayak yediklerini söyledi. A.Ç. yöneticilerden, çocukların okuldan kaçmalarını engelleyecek çözümler bulmalarını istedi.

Olayın ardından çocuklardan birini dövdüğü iddia edilen diyetisyen ile dayak yiyen çocukları yönetime karşı “kışkırttığı” iddia edilen kurum doktoru, başka birimlerde görevlendirildi.

“DAYAK YİYEN ÇOCUK BAŞKA KURUMA GİDEBİLİR”

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ramazan Özen ise, olay günü iki kardeşin kavga ettiğini, olayı ayırmak isteyen görevlilerle M.A.Ş. arasında sorun yaşandığını bildirdi. M.A.Ş'nin bazı sorunları olduğunu ve kardeşini sürekli dövdüğünü belirten Özen, “Çocuk problemli. Gerekirse o çocuğu da başka bir kuruma göndereceğim” dedi.

Olayın mahkemeye intikal ettiğini kabul etmeyen Özen, “Son günlerde revaçtayız diye böyle olaylar yaratılıyor. Büyütülecek bir konu değildi. Öküzün altında buzağı arıyorlar” diye konuştu.
Olayların ardından kurum diyetisyeninin Zübeyde Hanım Çocuk Sitesi'ne gönderildiğini belirten Ramazan Özen, “Bunda büyütülecek bir şey yok. Bir süredir erkek yurdunda yemek çıkmıyor. Yemek çıkmayan yerde diyetisyenin işi ne? Bu yüzden diyetisyeni yemek çıkan Zübeyde Hanım Çocuk Sitesi'ne gönderdik” dedi.

Kurum Doktoru S.T'nin de, madde bağımlısı çocuk ve gençlerin tedavi gördüğü İlk Adım İstasyonu'na gönderildiğini ifade eden Özen, kurumda toplam 3 doktor bulunduğunu, ihtiyaç halinde doktorların görev yerlerinin değiştirildiğini söyledi.
İlk Adım İstasyonu'ndaki görevli doktorun bundan sonra Akdeniz Üniversitesindeki çalışmalara destek vereceğini belirte Özen, “Elimizde iki doktor var. Oradan oraya görevlendiriyoruz. Amacımız işlerin yürümesi. O zaman kimseye dokunmayalım, yan gelip yatıp maaş alsınlar” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!