Antalya ve İzmir Tabip Odaları seçime gitti

Güncelleme Tarihi:

Antalya ve İzmir Tabip Odaları seçime gitti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2016 09:50

Antalya ve İzmir'de dün doktorlar yeni tabip odalarının yönetimi için sandığa gitti. Antalya'da 7 kişilik yönetim kurulundan dördünü Hekim Birliği, 3’ünü ise Çağdaş Hekimler Grubu’nun listesindeki adaylar kazandı. İzmir'de ise Prof. Dr. Fehmi Akçiçek Başkanlığı’ndaki Hekim Güçbirliği grubundan 6 kişi yönetim kuruluna seçilirken, Demokratik Katılımcı Hekimler grubundan yalnızca Op. Dr. Fatih Sürenkök yönetim kurulu üyeliğine seçildi.

Haberin Devamı

Fatih Sürenkök, geçtiğimiz ay İzmir Valiliği’nin kararıyla İzmir Tepecik Araştırma ve Eğitim Hastanesi’ndeki görevinden uzaklaştırılmış daha sonra tekrar görevine iade edilmişti. 

ANTALYA'DA İKİ GRUPTAN ADAYLAR PAYLAŞTI

Antalya Tabip Odası’nın genel kurulunda 7 kişilik yönetim kurulundan dördünü Hekim Birliği, 3’ünü ise Çağdaş Hekimler Grubu’nun listesindeki adaylar kazandı. 

3 bin 200 kayıtlı üyesi bulunan Antalya Tabip Odası’nın yeni yönetim kurulu, onur kurulu, disiplin kurulu ve büyük kongre delegelerinin seçimini yapmak için doktorlar sandık başına gitti. Antalya Uygulama Oteli’nde gerçekleşen seçimlerde; Çağdaş Hekimler Grubu, Hekim Birliği ile Önce Hekim Grubu’nun listeleri yarıştı. Her üç grubun da iddialı hazırladığı seçim sonunda, 7 kişilik yönetim kurulundan dördünü Hekim Birliğilistesinden doktorlar kazandı.

Haberin Devamı

Hekim Birliği’nden yönetime seçilen isimler Adnan İş, Feza Köylüoğlu, Nimet Altın ve Safa Özkızıltan oldu. Yönetim kuruluna Çağdaş Hekimler Grubu’nun listesinden de üç isim seçildi. Çağdaş Hekimler Grubu’ndan mevcut yönetim kurulu başkanı Prof. Dr. Ertan Yılmaz, Ömür Okan Cinemre ile Metehan Akbulut yönetime seçilen isimler oldu.

Antalya ve İzmir Tabip Odaları seçime gitti

Yönetim kurulu kendi içinde yapacağı seçimle yeni başkanı seçecek. Listede Hekim Birliği 7 yönetim kurulu üyeliğinden dördünü kazandığı için başkanlığın da yeni bir isim olması bekleniyor. Hekim Birliği’nin listesinde başkanlık için adı geçenlerin başında ise Feza Köylüoğlu geliyor. Seçimlerde eski  başkanlardan Hüseyin Can Ertürk’ün de içinde yer aldığı Önce Hekim Grubu’ndan yönetime giren olmadı.

DEMOKRATİK KATILIMCI HEKİMLERDEN YALNIZCA FATİH SÜRENKÖK SEÇİLDİ

İzmir Tabip Odası (TTB) 2016 - 2018 dönemi başkan ve yönetimini belirmek için sandık başına gitti. Sabah saatlerinde başlayan seçimde toplam 2 bin 560 üye oy kullandı. Prof. Dr. Fehmi Akçiçek Başkanlığı’ndaki Hekim Güçbirliği grubundan 6 kişi yönetim kuruluna seçildi. Demokratik Katılımcı Hekimler grubundan yalnızca Op. Dr. Fatih Sürenkök yönetim kurulu üyeliğine seçildi.

Haberin Devamı

İzmir Kültürpark Atlas Pavyon’da yapılan seçimlerde iki grubun listesi yarıştı. İki dönem kuralı nedeniyle 4 yıldır başkanlık görevini yürüten mevcut Başkan Dr. Suat Kaptaner aday olamazken, Hekim Güçbirliği grubunun adayı Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahiliye Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fehmi Akçiçek oldu. Kaptaner açıklanan listede TTB Büyük Kongre Delegeleri listesinde yer aldı. Demokratik Katılımcı Hekimler’in listesinde başkanlık için isim değişmedi. Geçen dönem seçimlerinde grubun başkan adayı olan Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim üyelerinden Türkiye Oftalmoloji Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Süleyman Kaynak bu yıl da listenin başında yer aldı. Sabah erken saatlerde start alan seçimlerde Atlas Pavyonu önünde iki grup stantlar kurdu. 21 sandığın kurulduğu seçimde odaya kayıtlı toplam 9 bin 200 üyeden 2 bin 560’ı oy kullandı. Saat 17.00’de tamamlanan oylamanın ardından yapılan sayımda, Hekim Güçbirliği grubunun listesinin Demokratik Katılımcı Hekimler grubunun listesinden daha fazla oy aldığı belirlendi. Buna göre, Hekim Güçbirliği grubunun yönetim kurulu listesindeki Dr. S. Fehmi Akçiçek, Dr. Ceyhun Balcı, Dr. Leyla İyilikçi Karaoğlan, Dr. İlgül Bilgin, Dr. Ertan Can ve Dr. Ruşen Aydın seçilirken, Dr. Mehmet Akça seçilemedi. Demokratik Katılımcı Hekimler grubunun yönetim kurulu listesinden ise yalnızca Op. Dr. Fatih Sürenkök yönetim kuruluna seçildi.

 

 

BAKMADAN GEÇME!