Antalya ve çocuklar doktorları Olcay Yeğin'i kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Antalya ve çocuklar doktorları Olcay Yeğini kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2015 16:04

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Olcay Yeğin, kanser tedavisi gördüğü hastanede vefat etti.

Haberin Devamı

Yaklaşık 9 aydan bu yana karaciğer kanseriyle mücadele eden ’Hocaların Hocası’ Prof. Dr. Olcay Yeğin, tedavi gördüğü hastanede dün gece vefat etti. Prof. Dr. Olcay Yeğin’in cenazesi, öğle saatlerinde Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Salonu’na getirildi. Burada çalışma arkadaşlarının katıldığı törende duygusal anlar yaşandı.

Antalya ve çocuklar doktorları Olcay Yeğini kaybetti

Cenazeye katılanlara, Yeğin’in besteleyip kendi seslendirdiği türküler dinletildi. Törende Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Terzioğlu, Prof. Dr. Mustafa Melikoğlu ve Prof. Dr. Ayfer Gür Güven birer konuşma yaptı. Yeğin’in eşi Gülten Yeğin ve Prof. Dr. Ayfer Gür Güven, cenaze önünde duygusal anlar yaşadı. Tören sonrası Muratpaşa Camii’nde cenaze namazı kılınan Prof. Dr. Yeğin’in cenazesi, ikindi namazının ardından Duacı Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Haberin Devamı

1947 yılında Niğde’de doğan Olcay Yeğin, 1971 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdi. 1976’da Hacettepe Çocuk Hastanesi’ndeki eğitimimi tamamlayıp çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı olan Yeğin, 1973 yılında Gülten Pamir’le evlendi. Bora ve Güneş adında iki oğlu olan Prof. Dr. Yeğin’in en büyük tutkularının başında ise doğa ve kelebekler geliyordu. Prof. Dr. Yeğin, son 10 yılını, bu hobilerini doyasıya yaşayarak geçirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!