Antalya, Rusya'dan ilk charter uçağı bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Antalya, Rusyadan ilk charter uçağı bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2016 14:51

Rus lider Vladimir Putin’in Türkiye’ye yönelik seyahat yasaklarını kaldıran kararnameyi imzalamasının üzerinden bir hafta geçmesine rağmen, Rusya’da sivil havacılık ajansı “Rosavuatsiya” Türkiye’ye charter sefer gerçekleştirme iznini hala vermedi.

Haberin Devamı

Moskova’da basına açıklama yapan Rusya Federal Havacılık Ajansı “Rosaviatsiya” yetkilisi Sergey İzvolskiy, “Bizim Rusya ve Türkiye arasında normal sefer sayılı uçaklar dışında charter uçuşlara izin verebilmemiz için Rusya hükümeti bize gereken karanameyi ulaştırması gerek. Ancak şu ana kadar elimize bu belge gelmedi. Kararnamede net bir şekilde Türkiye istikametinde charter uçuşlara hangi taraihten itibaren iznin onaylandığı yazması lazım” dedi.

Bu arada Türkiye’de tatil geçirmek için Rus vatandaşlarından acentelere gelen yoğun talep ulaşım problemine takıldı. Uçak bileti fiyatları nereyse otelde bir haftalık tatile eş değer olması nedeniyle Rus turistler birkaç gün devam eden salgının ardından Türkiye’den yeniden soğmaya başladı.

İLK UÇAK CUMA SABAHI BEKLİYOR
Antalya havalimanı ise devam eden belirsizliklere rağmen 8 Temmuz Cuma sabahı Rusya’dan gelecek ilk charter uçağı karşılamaya hazırlanıyor. Moskova’nın “Domodedovo” havalimanından kalkacak “Azur Air” uçağının yarın sabah saat 06:10 sıralarında  Antalya’ya inmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

İlk toplu Rus turist kafilesi için alanda karşılama merasimi bile de hazırlanıyor. Aynı havayolu şirketine ait diğer iki uçağın ise 9 Temmuz tarihinde Rusya’nın Yekaterinburg ve Rostov na Don şehirlerinden bekleniyor.

Rusya Tur Operatörleri Birliği yetkilileri uçuş izninin son anda verileceğine inandıklarını söylüyor. Daha önce Türkiye’deki sivil havacılık, Rusya’dan ilk charter uçağın 7 Temmuz tarihinde geleceğini duyurmuştu.



 

BAKMADAN GEÇME!