Antalya Fuarları Van’da Tanıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Antalya Fuarları Van’da Tanıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2015 16:23

ANTALYA FUARLARI VAN'DA TANITILDI

Anfaş Antalya Fuarcılık İşletme Yatırım A.Ş. tarafından Antalya’nın fuarcılık alanındaki avantajlarını, ziyaretçilerine sunduğu fırsatları Anadolu iş adamlarına aktarmak için başlatılan “Antalya Fuarları Roadshow” projesinin tanıtım toplantısı Van’da gerçekleşti.
Van Ticaret ve Sanayi Odası’nda (TSO) düzenlenen toplantıda, Anfaş Antalya Fuarcılık İşletme Yatırım A.Ş. Genel Müdürü Alpaslan Baki Ertekin, katılımcılara Antalya ve Antalya’da gerçekleştirilen fuarlar hakkında bilgi verdi. Türkiye genelinde 18 ilde düzenlenen Antalya Fuarları Roadshow toplantılarının Vanlı iş adamları için fırsat olduğunu belirten Ertekin, Antalya fuarlarının her yıl ortalama 2 bin 500 katılımcı ile 500 bin ziyaretçiye ev sahipliği yaptığını söyledi. Ertekin, “Biz buraya neden Antalya’da daha iyi fuarlar yapılabileceğini ve bugüne kadar hangi fuarların yapıldığını anlatmak için geldik. Antalya’nın en başta ulaşım kolaylığından bahsetmek mümkün. Ayrıca 200’ün üzerinde ülkeye de direkt uçuş imkanının bulunması da ayrı bir özellik. Antalya’da 600 bin turistik yataklı 375 adet 5 yıldızlı otel bulunuyor. Konaklama imkanları, müsait ve elverişli iklimi de Antalya’yı farklı kılan diğer unsurlar” dedi.
Antalya’nın fuar anlamında çok şanslı bir şehir olduğunu dile getiren Ertekin, “Antalya ili bütün dinamikleriyle sadece turizm başkenti olarak anılmasını istemiyor. Fuar anlamında da güzel şeyler yapılabileceğinin bilinmesini istiyor” ifadelerini kullandı.
Toplantıda, Antalya Expo Center’da her sene yapı malzemeleri, hayvancılık ve süt endüstrisi, tarım ekipmanları, konaklama ve ağırlama ekipmanları, moda, elektrik - aydınlatma, gıda - içecek, gayrimenkul, yöresel ürünler, mermer - doğal taş ve şehircilik konularında fuarlar düzenlendiğini belirten Ertekin, Antalya’nın fuarcılık anlamında giderek yükselen bir ivmeye sahip olduğuna dikkat çekti. Antalya’da iklimin, konaklama ve ulaşım imkanlarının da olumlu etkisiyle iş adamlarına hem fuar ziyareti, hem tatil imkanını bir arada sunduğunu vurgulayan Ertekin, “Antalya’nın uluslararası sektörel fuarları ticari fırsatlarını, ’iş ve tatili birleştiren’ bir imkanla sunacak. Bunun yanında paket turlarla fuar için Antalya’ya gelecek iş dünyası, aynı zamanda Expo 2016 Antalya Botanik Parkı, Tahtalı, Davraz ve Saklıkent’te kayak, golf ve tenis sahaları, Kaleiçi, Perge, Aspendos gibi tarihi alanlar, Antalya Akvaryum gibi tatil ve gezi fırsatlarından da yararlanabilecektir” şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!