Antalya’da Sorgun Rüzgarı

Güncelleme Tarihi:

Antalya’da Sorgun Rüzgarı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2015 15:03

ANTALYA'DA DÜZENLENEN YOZGAT TANITIM GÜNLERİNDE SORGUN STANDI YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Antalya’da ilk kez düzenlenen Yozgat Tanıtım Günleri’nde göz dolduran Sorgun standı ziyaretçi akınına uğradı.
Sorgun Belediyesi ve Sorgun Halk Eğitim Merkezi’nce hazırlanan bakır ve çini eserleri yoğun ilgi gördü. Geleneksel el sanatlarından yöresel kıyafetlere Sorgun’a özgü yemeklerden, kültür ürünlerine kadar ilçeye özgü ürünlerin yer aldığı Sorgun Belediyesi ve Sorgun Kaymakamlığı stantlarında protokol üyeleri ve ziyaretçilere kavurga, pestil, desti kebabı, helle çorbası ve kaz pilavı ikram edildi.
Antalya Cam Piramit Fuar alanında gerçekleştirilen tanıtım günleri kapsamında Antalya Valisi Muammer Türker, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Yozgat Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan, Antalya İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Antalya Baro Başkanı Alper Tunga Bacanlı, kaymakamlar, belediye başkanları ve çok sayıda davetli Sorgun standını ziyaret etti.
Yöreye has testi kebabı ikramı öncesinde testilerin protokol üyelerince kırılması sırasında renkli görüntüler yaşandı. Ardından Sorgun Kaymakamı Ali Arslantaş ve Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek’in ev sahipliğinde protokole yöresel ürünler ikram edildi. Bakır ve çini eserleri de dikkatle inceleyen ziyaretçiler, eserlere hayran kaldı.
Tanıtım günleri etkinlikleri kapsamında yöresel sanatçılar da konser verirken, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı ve Yozgat Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan da birer Türkü söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!