Antalya’da 25 Bin Kişiye Aşure İkramı

Güncelleme Tarihi:

Antalya’da 25 Bin Kişiye Aşure İkramı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2015 16:34

antalya büyükşehir belediyesi, merkez ve ilçelerinde aşure dağıtacak

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kent merkezi ve ilçelerinde 25 bin kişiye aşure ikram edecek.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Muharrem ayı nedeniyle kentin çeşitli noktalarında vatandaşlara aşure dağıtıyor. Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde gerçekleştirilen aşure dağıtımına vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Aşure kazanı önünde kuyruk oluşturan Antalyalılar, aşurenin nefis tadına bakarken, ikram için Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.
DEMRE’DE UNUTULMADI
Vatandaşlara aşure ikram edilen bir başka yer ise Demre ilçesi oldu. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı ve Demre Koordinatörlüğü tarafından ‘Aşure Günü’ nedeniyle, kapalı halk pazarı önünde aşure etkinliği düzenlendi. 2 bin kişilik aşure, ambalajlanmış özel kâselerde vatandaşa ikram edildi. Aşure ikramını her yıl tekrarlayacaklarını belirten Büyükşehir Belediyesi Demre Koordinatörü Veli Sertbaş, geleneksel ve kültürel değerlere sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.
25 BİN KİŞİYE AŞURE
Büyükşehir Belediyesi, 2 hafta boyunca Antalya merkezi ve ilçelerde, hastane, cami ve meydanlarda 25 bin kişiye aşure dağıtacak. Bu kapsamda, 27 Ekim’de Büyükşehir Belediyesi ve Sanayi Çıraklık ASMEK önünde, 10 Kasım’da Özdilek AVM önünde, 13 Kasım’da Varsak Altıayak Camii’nde vatandaşlara aşure ikram edecek. Ayrıca 28 Ekim’de Korkuteli, 29 Ekim’de Manavgat’ta, 30 Ekim’de Alanya’da, 6 Kasım’da Aksu ve Döşemealtı ilçelerinde aşure ikramında bulunulacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!