Antalya, Cidde Fuarı'nda tanıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Antalya, Cidde Fuarında tanıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2017 16:59

Antalya, Cidde Fuarı'nda tanıtıldı

Haberin Devamı


ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Acar, Cidde Turizm Fuarı'nda tanıtılan Antalya'nın çok yoğun ilgi gördüğünü belirterek, "Suudi Arabistan'ın Cidde ve Riyad şehirlerine direkt uçak seferi konulmasının şart" dedi.
Ortadoğu ve Arap pazarının en önemli 3 turizm fuarından birisi olan Uluslararası Cidde Seyahat ve Turizm Fuarı'nda tanıtılan Antalya, yoğun ilgi gördü. Antalya'nın tanıtıldığı fuarda, 22 ülke stant açtı. Antalya standını, Cidde Belediye Başkanı Hani Abu Ras, Türkiye Cidde Basın Ataşesi Bahattin Akyön, Cidde Türkiye Konsolosu Fikret Özer ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) organizasyonu ile Antalya'ya gelen sosyal medya fenomeni ve bloggerlar da ziyaret etti.
Fuarın son günü Ortadoğu Turizm ve Seyahat Acenteleri Derneği (OTSAD) önderliğinde yapılan organizasyon için ziyaretçilere çekiliş yaptıran Antalyalı turizmciler ilgi odağı oldu. Fuara, Antalya'dan Wome Deluxe Hotel, Rixos Hotel, Selge Beach Hotel, Adenya Hotel, Paximum Travel, Sayantalia Travel, San Turizm, Kamar Turizm, Bedir Turizm firmaları, Burdur'dan Sumavi ve Direm Turizm firmaları ile Isparta'dan Saklıkent Turizm firması katılım sağladı.
KÖRFEZ 2017 TERCİHİNİ YAPTI
Uluslararası Cidde Turizm Fuarı'na katılan birçok fuar ziyaretçisi Antalya'da tesettür otelleri ve helal turizm olanaklarından yeni haberdar olduklarını ifade ederek, Antalyalı turizm acentesi ve otellerinden 2017 sezonu için tatil rezervasyonları yaptırdı.
FUARIN YILDIZI ANTALYA
Cidde Turizm Fuarı'na katılım sağlayan Antalyalı otel ve acentelere Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar başkanlık etti. Acar, Antalya standına olan yoğunluktan duyduğu memnuniyetini ifade ederek, “Suudi ve Arap turistlerin Antalya'ya büyük ilgi ve merakını gördük, bu yıl Antalya'ya gelen Arap turist sayısında önemli bir artış bekliyoruz" dedi.
DİREKT UÇAK SEFERİ
Cidde ve Riyad'tan Antalya'ya direkt uçak seferleri konulması gerektiğine değinen İbrahim Acar, Türk Hava Yolları ve diğer havayolu şirketlerinin Antalya'ya gösterilen yoğun ilgiyi değerlendirmesi gerektiğini kaydetti.
Antalya Valisi Münir Karaloğlu ise "Ülkemiz turizminde son dönemde yaşanan sıkıntılara rağmen, çalışmalarımızın da katkısı ile Suudi Arabistan ve Körfez ülkelerinden gelen turist sayısında 2016 yılında kayda değer bir artış yaşanmıştır. Suudi Arabistan pazarı özelinde ülkemize gelen turist sayısında 2016 yılına göre yüzde 17,69 artış sağlanmış ve yıllık 450 bin 674 olan Suudi turist sayısı 530 bin 410'a yükselmiştir" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!