Antalya, Cidde Fuarı'nda tanıtılacak

Güncelleme Tarihi:

Antalya, Cidde Fuarında tanıtılacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2017 13:16

Antalya, Cidde Fuarı'nda tanıtılacak

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA, Suudi Arabistan'ın Cidde şehrinde düzenlenecek 'Uluslararası Cidde Seyahat ve Turizm Fuarı'nda tanıtılacak.
Antalya Valisi ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Başkanı Münir Karaloğlu, Antalya ve bölgenin tanıtımı için 15-17 Şubat günleri arasından Cidde'deki turizm fuarına katılacaklarını kaydetti. Fuara Antalya ve bölge olarak ilk kez katılacaklarını kaydeden Vali Karaloğlu, "Bizim, Antalya, Isparta ve Burdur'u Ortadoğu turizmine açmamız gerekiyor. Her anlamda yakın bir coğrafya olan Ortadoğu'dan da artık turist almamız lazım, onun için de bu yıl 7'ncisi düzenlenecek Uluslararası Cidde Seyahat ve Turizm Fuarı'na katılımı önemsiyoruz. Ortadoğu ve Körfez pazarının en önemli üç fuarından birisi olan fuarı Antalya için önemli bir fırsat olarak görüyoruz" dedi.
ARAP PAZARINA YÖNELİK ÇALIŞMA
Vali Münir Karaloğlu, Antalya turizminin Ortadoğu ve Kuzey Afrika (MENA) ülkeleri pazarlarında tanıtımına yönelik, bu ülkelerden 300'e yakın seyahat acentesi, tur operatörü ve basın mensubundan oluşan katılımcılarla Şubat 2016 ve Ekim 2016 tarihlerinde Antalya MENA Ülkeleri Turizm Zirvesi düzenlendiklerini kaydetti. Geçen yıl yine Arap Sosyal Medya Fenomenleri Antalya Tanıtım Programı da yaptıklarını anlatan Vali Karaloğlu, "Ülkemiz turizminde son dönemde yaşanan sıkıntılara rağmen, yukarıda belirtilen çalışmalarımızın da katkısıyla bu ülkelerden gelen turist sayısında 2016 yılında kayda değer bir artış yaşanmıştır. Suudi Arabistan pazarı özelinde 2016 yılına göre yüze 17,69 artış sağlanmış ve yıllık 450 bin 674 olan Suudi turist sayısı 530 bin 410'a yükselmiştir" dedi.
16 FİRMA KATILACAK
BAKA'nın finanse ve organize ettiği, 84 metrekarelik stantta 16 turizm firmasının katılımıyla Antalya ve Batı Akdeniz Bölgesi'nin tanıtılacağına değinen Vali Münir Karaloğlu, "Ortadoğu ve Körfez ülkelerinde oldukça önem arz eden fuarda her yıl konaklama turizmi, seyahat acenteleri ve tur operatörleri, sağlık turizmi, seyahat teknolojileri, yat ve kruvaziyer turizmi, araç kiralama ve taşıma sektörlerinde faaliyet gösteren birçok firma yer alıyor" dedi.
Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar ve BAKA Körfez Ülkeleri Koordinatörü Seyitcan Altınkaynak'ın katılacağı fuar, Arap pazarının en büyük 3 fuarından birisi olarak biliniyor.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!