Antalya Büyükşehir Belediye İtfaiyesi kurtarma tatbikatı yaptı

Güncelleme Tarihi:

Antalya Büyükşehir Belediye İtfaiyesi kurtarma tatbikatı yaptı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2016 13:31

Haberin Devamı

ANTALYA (AA) - Antalya Büyükşehir Belediye İtfaiyesi ekipleri Karaalioğlu Parkı'ndaki falezlerde yaralı kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi.

İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından 19 ilçedeki 42 istasyonda görev yapan personele, olası yangın ve kazalarda kayıpların minimuma indirilmesi amacıyla eğitim düzenlendi. Müdahale, kurtarma ve yüksekte çalışma konularında teorik ve uygulamalı dersler verilen eğitim kapsamında, Karaalioğlu Parkı'ndaki falezlerde de yaralı kurtarma tatbikatı yapıldı.

Senaryo gereği, falezlerden kayalıklara düşen bir kişiyi kurtaran itfaiye ekipleri, boyunluk takarak yaralıyı sedyeye koydu ve kurulan ipli sistemle yaralıyı yakındaki güvenli bölgeye taşıyarak bulunduğu yerden kurtardı.

İtfaiye Daire Başkanı Ahmet Kısa, yaptığı açıklamada, falezlerde bu tür düşme ve intihar girişimleriyle sık karşılaştıklarını belirterek, "Hayat kurtarmayla ilgili her olaya canla başla müdahale ediyoruz. Personelimizin böyle olaylara hızlı ve güvenilir şekilde müdahale edip, operasyonu en iyi şekilde gerçekleştirmeleri için eğitimlere büyük önem veriyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Kısa, vatandaşları falezlere çok yaklaşmamaları ve manzara seyrederken dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!