Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel'den Avrupalı Türklere çağrı

Güncelleme Tarihi:

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türelden Avrupalı Türklere çağrı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2016 10:43

Almanya'ya Antalya'nın turizm ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte iki günlük çıkarma yapan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel (Ak Parti), yurtdışında yaşayan Türklere bu yıl tatillerini Antalya'da geçirme çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Frankfurt Le Meridien Hotel'de Türk ve Alman seyahat acenteleri, sivil toplum kuruluşları ve basınla  yaptığı toplantıda "Alışkanlıklarımızı inadına, dünya barışına destek için sürdürmemiz gerekiyor. Artık bir milli meselenin turizme yansımasını hep birlikte idrak ediyorsak biz de üstümüze düşen görevi eksiksiz yerine getirmeliyiz. En azından bu sene uluslararası diplomatik bir sorunu turizme yansıtmak isteyenlere verilecek en güzel cevap, Almanya'da yaşayan bütün gurbetçi Avrupalı Türk kardeşlerimizin tatilini Türkiye dışında değil, Türkiye'de ve Antalya'da geçirmesedir. Biz onlara bu şekilde en güzel cevabı verebiliriz" dedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türelden Avrupalı Türklere çağrı


DOSTUNUZU, KOMŞUNUZU ALIN DA GELİN

İki günlük Frankfurt toplantılarının çok verimli geçtiğini belirten Türel, "Karşımızdaki muhataplarımızın tepkileri, beklentimizin üstünde oldu. İnşallah bunun neticilerini Antalya'da görürüz" dedi.

Almanya'da bazı kesimlerde özellikle Türkiye ile ilgili bir takım dezanformasyonların olduğunu üzülerek öğrendiklerini kaydeden Türel, bu yanlış bilgilendirmelerin doğru olmadığını yerinde ifade etmek için Frankfurt'a geldiklerini söyledi. Türel, "Bizim işimiz daha kolay, çünkü biz gerçekleri anlatıyoruz. İfade ettiğimiz her hususu yaşamak isteyen herkesi Antalya'ya davet ediyoruz. Dostunuzu, komşunuzu alın da gelin. Antalya'dan mutlu şekilde ayrılacaksınız" diye çağrı yaptı.

'SEYAHAT ÖZGÜRLÜĞÜ ENGELLENEMEZ'

Turizmin barışı destekleyen en önemli sektör olduğunu ifade eden Türel, verilen her desteğin dünya barışı için de önemli olduğunu söyledi. Bunu Antalya'da güzel bir şekilde başarıp dünyaya güzel bir örnek teşkil ettiklerini kaydeden Türel, ülkeler arasında yaşanan diplomatik sorunların turizme yansımaması gerektiğini söyledi.

Türel, "Şu anda Antalya'da ve Türkiye turizminde Rusya ile yaşananlar bir diplomatik sorundan kaynaklanıyor. Bir turistik sorun söz konusu değil. Bu bahane edilerek, seyahat özgürlüğüne müdahale ediliyor. Seyahat etme alışkanlıklarımızdan vazgeçmemeliyiz. Seyahat etme özgürlüğü engellenemez. Toplumsal barışa katkı için seyahat etme alışkanlığımızı sürdürmeliyiz ki toplumun huzurunu bozmak isteyenlerin değirmenine su taşımayalım" dedi.

"İSRAİLLİ TURİST SAYISINDA YÜZDE 236'LIK ARTIŞ VAR"

Antalya'nın dünyanın birçok ülkesinden konuğu ağırladığını kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Türel sözlerini şöyle sürdüdrdü: "Antalya, Doğu Akdeniz'deki karmaşanın dışında apayrı bir şehir olarak huzur, istikrar ve barış adası olarak yükseliyor. Antalya'da bir turistik tesisin havuzuna baktığınızda bir İsrailli ile bir İranlıyı hatta bir İsrailli ile Filistinliyi aynı havuzda mutlu şekilde yüzerken görebilirsiniz. Bu kadar türbülansın içerisinde ilginç bir notta paylaşmak isterim. Bu sene Antalya'ya gelen İsrailli turist sayısında yüzde 236'lık artış var. Bunların şunun için ifade ediyorum. Gördüğünüz gibi Antalya turizmine verilen destek aslında dünya barışına verilen bir destek demektir."

FRANKFURT'A ÇIKARMA YAPTI

Menderel Türel'in Almanya heyetinde Antalya Tanıtım Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Nizamettin Şen, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman, Antalya Büyükşehir Belediyesi kültür ve sanat faaliyetleri organisazyonu ANSET Genel Müdürü Gaye Doğanoğlu, Şengül Göktaş Rosati (Öger Tours CEO'su), Rıdvan Edebal (Öger Tours) da yer aldılar. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel'in toplantı serisinin beş ülke ile devam edeceği kaydedildi. Menderes Türel ile heyeti, önümüzdeki hafta Londra ve Kopenhag'ta Haziran'ın ilk haftasında da Avusturya, Norveç ve İsveç olacaklar.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türelden Avrupalı Türklere çağrı

Frankfurt Le Meridien Hotel'de düzenlenen toplantıya Frankfurt Konsolosu Özkan Durmaz, Kültür ve Turizm Ataşesi Osman Şahin, Ticaret Ataşesi Gülay Babadoğan Tarakcıoğlu, Antalya Tanıtım Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Nizamettin Şen, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman, Antalya Büyükşehir Belediyesi kültür ve sanat faaliyetler şirketi ANSET Genel Müdürü Gaye Doğanoğlu, Öger Tours CEO'su Şengül Göktaş Rosati, Öger Tours yöneticisi Rıdvan Edebal, Türk ve Alman seyahat acenteleri ile Hessen'de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

 

 

BAKMADAN GEÇME!