Antalya Barosu’ndan Terör Saldırıları İle İlgili Açıklama

Güncelleme Tarihi:

Antalya Barosu’ndan Terör Saldırıları İle İlgili Açıklama
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2015 12:23

Antalya Barosu Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, medeniyetler beşiği Anadolu’da ölümün kol gezdiği, insanlığın doğduğu kadim toprakların, insanların ve belki de insanlığın ölümüne tanıklık ettiği belirtildi.
Antalya Barosu Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada "Acımız derin" denilirken, Deyhanlı, Niğde, Musul Konsolosluğu, Süleyman Şah Türbesi, Adana, Mersin, Diyarbakır ve en son Suruç’ta insanları katleden barbar katil sürülerinin yine işbaşında olduğuna dikkat çekildi. Açıklamada, "Barış sürecinde silah bıraktığı propagandası yapılan PKK’lı teröristler, daha dün Adıyaman’da cinayetlerine bir yenisini daha ekledi; Jandarma Uzman Onbaşı Müsellim Ünal’ı şehit ettiler, ocağına ateş düşürdüler" sözlerine yer verildi.
Yaşananları yakından izledikleri ve gözlemledikleri bildirilen açıklamada şöyle denildi:
"A.İ.H.M. kararlarına göre, Devletin en temel yükümlülüklerinden, varlık nedenlerinden biri, yurttaşlarının yaşam haklarını güvence altına almaktır. Basiretsiz idareciler elinde ülkemizin bugün geldiği yer, kevgire dönmüş sınırlar, Orta Doğu ateşinin yaktığı Reyhanlı, Niğde, Adana, Mersin, Diyarbakır ve Suruç’tur. Giren çıkanın belli olmadığı ülkemizde 30 yıldır görülmeyen hastalıklar hortlamıştır. Çocuklarımızın sağlığı, yarını tehdit altındadır. Güncel ve günlük çıkarlar uğruna, şiddete ve teröre karşı çıkmayan, terör örgütleriyle dirsek teması kuran, sınırlarını koruyamayan; işlenen suçları, bağımsız ve tarafsız kişilerce yürütülen, kamunun denetimine açık, etkin bir soruşturmayla yargı önüne çıkaramayan bir anlayış ve yapının yarını yoktur. İnsanlığa karşı işlenen suçların sorumluları yargılanmaktan asla kaçamazlar. Siyaset ve savaş tüccarlarına karşı ’Yurtta Barış; Dünyada Barış’ diyor, katledilen yurttaşlarımıza ve şehidimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!