Antalya 10 milyon yabancı turist rakamını hedefliyor

Güncelleme Tarihi:

Antalya 10 milyon yabancı turist rakamını hedefliyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2017 18:33

Antalya 10 milyon yabancı turist rakamını hedefliyor

Haberin Devamı

 

Mustafa KOZAK/ANTALYA, (DHA) - 'SUALTI Cenneti Antalya' kitabının tanıtımı ve fotoğraf sergisinin açılışına katılan Vali Münir Karaloğlu, bu yıl hedeflenen 10 milyon yabancı turist sayısına ulaşılacağını söyledi.

Kaş'tan Gazipaşa'ya kadar olan sahilde sualtı fotoğrafçısı Tahsin Ceylan'ın keşif dalışlarında çektiği fotoğraflardan oluşan 'Sualtı Cenneti Antalya' kitabının tanıtımı ve fotoğraf sergisinin açılışı, törenle yapıldı. Antalya Akvaryum'da gerçekleşen sergi açılışı ve tanıtım toplantısına, Vali Münir Karaloğlu, Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar ile Antalya Deniz Ticaret Odası Başkanı İnanç Kendiroğlu'nun da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu törende yaptığı konuşmada, yeryüzü cenneti olarak nitelendirilen Antalya'nın aynı zamanda sualtı cenneti olduğunu söyledi. Bu nedenle Antalya'nın sualtı fotoğraflarının yer aldığı kitaba da 'Sualtı Cenneti Antalya' adını verdiklerini anlatan Vali Karaloğlu, Kaş'tan Gazipaşa'ya kadar 640 kilometrelik kıyısı olan Antalya'da su altında büyülü bir dünya olduğunu söyledi. Antalya'da dalış turizmini geliştirerek su altındaki biyolojik ve arkeolojik zenginlikleri tanıtmak istediklerini anlatan Vali Karaloğlu, gazetecilerin sorusu üzerine turizmle ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

Vali Karaloğlu, bu yıl hedeflenen 10 milyon yabancı turist rakamına ulaşılacağını açıkladı. Temmuz ayının birinci gününde Antalya Havalimanı'nda son iki yılın rekorunun kırıldığını anlatan Vali Karaloğlu, geçen Ramazan Bayramı arifesinde gelen- giden yolcu sayısında son iki yılın rekorunun kırıldığını anımsattı. 1 Temmuz günü yeni bir rekorun daha kırılarak gelen- giden yolcu sayısının 69 bine çıktığını anlatan Vali Karaloğlu, önümüzdeki günlerde yeni rekorların kırılmasını beklediklerini söyledi. Geçen haziran ayında geçen yılın aynı dönemine göre gelen turist sayısında yüzde 103'lük artış kaydedildiğini anlatan Vali Karaloğlu, "Bu yıl hedefimiz olan 10 milyon yabancı turist sayısını geçeceğimizi temenni ediyorum" dedi.

Orman yangınları konusunda da açıklamada bulunan Karaloğlu, son gütnlerde havanın sıcak, nemin düşük, bölgedeki ormanların da kızılçam ağırlıklı olmasının yangın riskini artırdığını anlattı. Karaloğlu, Alanya'daki yangının kontrol altına alındığını, soğutma çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Manavgat Taşağıl'da ve Kaş'ta da orman yangınları olduğunu anlatan Vali Karaloğlu, vatandaşlara piknik yaparken dikkatli olmaları çağrısında bulundu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!