ANSİAD'da iki aday yarışıyor

Güncelleme Tarihi:

ANSİADda iki aday yarışıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2018 10:55

ANSİAD'da iki aday yarışıyor

Haberin Devamı

 

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (ANSİAD) 13 Ocak'ta yapılacak olağanüstü genel kurulunda yönetim kurulu üyeleri M.Sadi Kan ve Hatice Öz başkanlık için yarışacak.

ANSİAD'da 2016 yılının başında üç yıllığına göreve seçilen Yönetim Kurulu'nun görevi, TÜRKONFED ve BAKSİFED'in seçim programına uyum sağlanması amacıyla görev sürelerinin dolmasına bir yıl kala sona erecek. Buna göre, normalde 2019'un başında yapılması gereken seçimi de bir yıl erkene alındı ve 13 Ocak Cumartesi günü olağanüstü genel kurul yapılacak.

Antalya'da 1990 yılında kurulan ANSİAD'ın bu seçiminde geçmiş seçimlere göre bir farklılık daha yaşanacak. Genellikle tek adaylı seçime giden ANSİAD'da bu seçimde iki aday yarışacak. 13 Ocak Cumartesi günü Akra Barut Hotel'de yapılacak olan olağanüstü genel kurulda mevcut başkan Abdullah Erdoğan, tek dönem başkanlık kuralı nedeniyle görevini yeni seçilecek başkana devredecek.

Bir farklılık olarak iki adayın yarışacağı bu seçimde yine bir ilk olarak da kadın başkan adayı bulunuyor. Mevcut yönetim kurulu üyeleri M.Sadi Kan ile Hatice Öz'ün aday olduğu ANSİAD'ın olağanüstü genel kurulunda, yaklaşık 160 üye oy kullanacak. Antalya iş dünyasının önemli isimlerinin oluşturduğu ANSİAD'da M.Sadi Kan ile Lokman Ecza Deposu Yönetim Kurulu Başkanı Hatice Öz, başkanlık için yarışacak. Öz, seçilirse ANSİAD'ın tarihindeki ilk kadın başkanı olacak.

Derneğin kurulduğu 1990 yılından bu yana başkanlık görevini Sadık Badak, Güngör Pekşen, Bekir Bülend Özsoy, Mustafa Talat Sözen, Hilmi Ünsal, Ali Rıza Akıncı, Mehmet Hacıarifoğlu, H.Ergin Civan, Ali Eroğlu ve Abdullah Erdoğan üstlendi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!