Ansbach ve Münih saldırılarından sonra Almanya sertleşecek mi?

Güncelleme Tarihi:

Ansbach ve Münih saldırılarından sonra Almanya sertleşecek mi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2016 10:05

Almanya’nın Bavyera Eyaleti Başbakanı Horst Seehofer, canlı bombanın kendisini patlattığı Ansbach ile dokuz kişinin katledildiği Münih saldırılarına ilişkin, “Güvelik konusunda kararlı adımlar atılacak” dedi.

Haberin Devamı

Bavyera eyalet hükümeti üyeleri, Münih ve Ansbach kentlerinde meydana gelen saldırıların ardından alınacak önlemleri ele almak üzere Gmund am Tegernsee kentinde toplandı. Bavyera Başbakanı Horst Seehofer, terörün Almanya’ya ulaştığını belirterek, “Halkı daha iyi korumak için mümkün olan her şeyin yapılması lazım” diye konuştu. Ansbach ve Münih saldırılarının Bavyera’da yaşayanları derinden sarstığını dile getiren Seehofer, güvelik konusunda kararlı adımlar atacaklarını kaydetti.

SUÇ İŞLEYEN KOLAY SINIR DIŞI EDİLMELİ

Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Herrmann da polisin daha iyi donatılması gerektiğini söyledi. Suç işleyen sığınmacıların daha kolay sınır dışı edilmesi gerektiğini belirten Herrmann, şimdiye kadar kriz bölgelerine sınır dışı edilmeyen sığınmacılar konusunun yeniden değerlendirilmesini istedi. Sığınmacı yurtlarında daha sıkı kontrollerin yapılmasını isteyen Herrmann, Ansbach’da kendini patlatan canlı bombanın odasında ikinci bir bombayı yapacak kadar malzemenin bulunduğunu, bu tür şeylerin ortaya çıkartılması gerektiğini kaydetti. Herrmann, bu tür saldırılarda askerlerin de ülke içinde görev yapmasını talep etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!