ANSAN'dan sanatçılara destek ziyareti

Güncelleme Tarihi:

ANSANdan sanatçılara destek ziyareti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2017 13:50

ANSAN'dan sanatçılara destek ziyareti

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Sanatçılar Derneği (ANSAN) üyeleri, yeni kültür-sanat sezonu dolayısıyla çeşitli sanat atölyelerini ziyaret ederek sanatçıların çalışmalarını inceledi, başarılar diledi.

ANSAN Başkanı Cahit Çakcıl, yönetim kurulu üyeleri ve üye sanatçılar, bir süre önce hizmete giren 'Soysal Sanat Merkezi'ni ziyaret etti. Başkan Çakcıl ve beraberindekileri, eşi Ruhi Soysal'la karşılayan ressam Rahime Halide Soysal, ziyaretten dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi. Ressam Soysal, "Bana heyecan ve güç verdiniz" diyerek sanatçı dostlarına teşekkür etti. Sanatçılar, Soysal Sanat Merkezi'nin sergi alanı ve sanat eğitimlerinin verildiği odaları gezdi, Rahime Halide Soysal'ın resim, tezhip, minyatür, hat, batik (kumaş boyama), seramik ve daha birçok sanat çalışmalarını inceledi.

Merkezdeki sanat eğitimleri hakkında bilgi veren Rahime Halide Soysal, "Mezun olduğum iki farklı üniversiteden sonra en büyük hayalim güzel sanatlar fakültesini de okumak, mezun olunca da sanat merkezi açıp akademik eğitim vermekti. Bu hayalime nihayet kavuştum, genç ve yetişkin kursiyerlerime eğitim vermeye başladım" dedi.

ANSAN Başkanı Cahit Çakcıl da, "Rahime Halide Soysal, örnek bir sanatçı dostumuz. Hayalindeki sanat merkezinde akademik sanat eğitimleri vererek geleceğin sanatçılarını yetiştirecek. Merkez, Antalya'mız için, sanatseverler için hayırlı olsun. Kendisine sanat dolu mutlu yaşam diliyoruz" dedi.

Başkan Çakcıl, atölye ziyaretlerinin aksatılmadan sürdürüleceğini, sanatçılar arasında kaynaşmanın, güç birliğinin sağlanacağını söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!