ANSAN'da renkli tanıtım

Güncelleme Tarihi:

ANSANda renkli tanıtım
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2016 10:07

 ANSAN'da renkli tanıtım

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - YAZAR ve şair Nuri Erkal'ın öykü ve şiir kitapları Antalya Sanatçılar Derneği'nde (ANSAN) tanıtıldı.

ANSAN'da, emekli spiker ve program yapımcısı Rukiye Benek'in sunumuyla gerçekleşen etkinliğe, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, sanatçılar ve kitap dostları katıldı. TRT'de prodüktörlük yaptıktan sonra emekli olan Nuri Erkal'ın 'Kımıl (öykü)', 'Yerdeki Yazı (öykü)', 'Mavi Çığlık (şiir)', 'Tek Kanat (öykü)', 'Kırlangıç Dalışlar (şiir), 'Heybenin Bir Gözü (öykü)', 'Yonga Kokusu' (öykü) başta olmak üzere diğer eserleri tanıtıldı.

ANSAN Başkanı Cahit Çakcıl, Nuri Erkal'ın hayat hikâyesi ve sanat yaşamından kesitler anlattı, yayımlanmış öykülerinden bölümler okudu, duygu yüklü şiirlerinden mısralar seslendirdi. Çakcıl, "Erkal, edebiyatımızın usta bir kalemidir. Öyküleri, şiirleri özlü, duygulandırıcı, düşündürücü özelliklere sahiptir" dedi.

Şair Naim Tıncalı ve diğer katılımcı şairler, Nuri Erkal'ın şiirlerini fon müziği eşliğinde seslendirdiği programda, Türkiye'de şiirin ve öykünün dünü- bugünü tartışıldı. Etkinlik, cümbüş, kanun ve bağlama eşliğinde seslendirilen türkü ve şarkılarla sona erdi.

FOTOĞRAFLI

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!