Anonymous, Ku Klux Klan üyelerinin bilgilerini paylaştı

Güncelleme Tarihi:

Anonymous, Ku Klux Klan üyelerinin bilgilerini paylaştı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2015 16:28

İnternet korsanı eylemci grup Anonymous, ABD'deki ırkçı Ku Klux Klan (KKK) örgütüne sempati duyduğu iddia edilen bin kişinin kimlik bilgilerini paylaştı.

Haberin Devamı

Anonymous, Ku Klux Klan üyelerinin bilgilerini paylaştı

Grup, bilgilerin yayınlanmasını ırkçı şiddete karşı "bir tür direniş" olarak tanımladı.

KKK geçen yıl ABD'nin Ferguson kentinde siyah bir gencin polis tarafından öldürülmesini protesto edenlere karşı "ölümcül güç" kullanma tehdidinde bulunmuştu.

Geçen hafta da KKK üyelerine ait olduğu iddia edilen kimlik bilgileri yayımlanmış ve daha sonra bu listenin sahte olduğu anlaşılmıştı.

Listede bazı ABD'li siyasetçiler de KKK üyesi gözüküyordu. Anonymous grubu resmi Twitter hesabından bu listeyle ilgileri olmadığını açıklamıştı.

Bu son yayımlanan listedeyse Facebook ve Google+'da KKK bağlantılı grupları "beğenenler"in sosyal medya profilleri bulunuyor. Profillerin birçoğunda ırkçı resim ve sloganlar bulunuyor.

Haberin Devamı

"BAZILARI SOSYOPAT, BAZILARI DEĞİL'

Anonymous, listedeki isimleri son bir yıldır "uzman kaynaklarla söyleşiden dijital casusluğa" kadar değişen bir dizi yöntemle ele geçirdiklerini açıkladı.

Grup isim listesiyle birlikte yayımladığı açıklamada "Bu listedekilerin bazıları tehlikeli, sosyopat bireyler. Bazıları da değil." dedi.

Ancak bazı gözlemciler listeden pek de etkilenmişe benzemiyor.

"ZATEN GİZLEMİYORLAR"

ABD'deki Antisemitizmle Mücadele Örgütü Anti Defamation League'in Aşırılıklarla Mücadele Merkezi'nden Mark Pitcavage Vice News'e yaptığı açıklamada listeyi "alçak daldaki meyve" diye tanımladı ve kamuya açık kaynaklardan toplandığını söyledi.

Pitcavage "Çünkü bu insanların çoğu KKK üyesi olduklarını zaten gizlemiyor" dedi.

Anonymous geçen yılın Kasım ayında da KKK ile bağlantılı bir internet sitesine saldırmış ve iki Twitter hesabını ele geçirmişti.

Anonymous, Ku Klux Klan üyelerinin bilgilerini paylaştı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!