Anneye engelli oğlunu denize atmaktan müebbet

Güncelleme Tarihi:

Anneye engelli oğlunu denize atmaktan müebbet
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2017 22:35

KARTAL balıkçı barınakları yanında akli dengesi yerinde olmayan sara hastası 16 yaşındaki oğlu İbrahim Ergin’i denizde bırakan anne Zahide Ergin’in karar duruşması önceki gün Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Haberin Devamı

18 Eylül 2014’te yaşanan olayda, balıkçılar su yüzeyinde bir erkek cesedi bularak polise haber vermiş, kamera görüntülerini inceleyen polis olaydan 3 gün önce barınaktan bir kadının yalnız başına ayrıldığı görüntüleri üzerine yoğunlaşmıştı. Görüntülerdeki Zeliha Ergin, oğlunun denize düşmesinin ardından hiçbir yardım istememesi ve olayı polise bildirmemesi üzerine cinayet şüphelisi olarak gözaltına alındı.

Önceki ifadesinde çocuğun balıklara bakarken düştüğünü iddia eden anne Ergin duruşmada son sözünün sorulması üzerine “Çocuğu ben öldürmedim. Kazaydı, Allah’tan geldi. Benim suçum yoktur” dedi.

Mahkeme Heyeti, sanık Ergin’i, ‘kendini beden veya ruh bakımından savunamayacak durumda olan çocuğunu kasten öldürme’ suçundan önce ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Sanığın tutum ve davranışları ile geçmiş halini de dikkate alan heyet, Ergin’in ömür boyu hapis cezası ile cezalandırılmasına hükmetti.

BAKMADAN GEÇME!