Annesinin 'hayati tehlikesi' izin nedeni sayılmadı

Güncelleme Tarihi:

Annesinin hayati tehlikesi izin nedeni sayılmadı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2007 11:30

Annesi, geçirdiği trafik kazası sonucu iki ay yoğun bakımda kalan lise son sınıf öğrencisi, devamsızlık hakkını 7 gün geçirdiği gerekçesiyle sınıfta kaldı.

Haberin Devamı

Öğrencinin babası Orhan Akçiçek, Naime Tömek Ticaret Meslek Lisesi öğrencisi oğlunun birinci dönem onur belgesi aldığını, çok çalışkan olduğunu anlatarak, 'Oğlum çok zor bir dönem geçirdi. Annesi trafik kazası geçirdi ve yoğun bakımdaydı. Beyninin üçte ikisinin zarar gördüğü ve her an ölebileceği söylendi. Annesi bu durumda olan bir öğrenciye, hiç olmazsa devamsızlık hakkını aşan sürede idari izin verilebilirdi” dedi.

Akçiçek, eşi Gülşah Akçiçek'e karşıdan karşıya geçerken hızla gelen bir aracın çarptığını ve kaldırdıkları Çiğli Devlet Hastanesinde eşinin 2 ay yoğun bakımda kaldığını ifade ederek, “Eşimi kaybettik diye düşünüyorduk. Onun bu durumuna çok üzülen annesi, tansiyonun yükselmesi nedeniyle hayatını kaybetti” konuştu.

Oğlunun, annesine üzülürken, anneannesinin ölümüyle sarsıldığını, annesini de kaybedeceğini düşünerek depresyona girdiğini belirten Akçiçek, şunları söyledi:
“Milli Eğitim Bakanlığı'nın Olağanüstü Durumlar Yönetmeliği'nde bir yakının kaybedilmesi, kaza gibi olağanüstü durumlarda öğrencinin idari izinli sayılması maddesi var. Ayrıca oğlumun o dönem sağlığı bozuldu, özel bir tıp merkezine gidip tedavi oldu. O döneme ait raporu var. Ancak onu da kabul etmediler.”
Akçiçek, oğlunun üniversite sınavına da girdiğini belirterek, sınavının iyi geçtiğini, ancak bu durumda kazansa bile üniversiteye gidemeyeceğini söyledi.

Haberin Devamı

Oğlunun derslerinin iyi olduğunu, şimdiye kadar hep takdir ve teşekkür belgesi aldığını dile getiren Akçiçek, “Okul yönetimi de oğlumun gerçekten zor durumda olmazsa devamsızlık yapmayacağını bilir. Neler yaşadığının göz önüne alınmasını isterdim. Dersleri kötü olduğu için sınıfta kalsa anlardık. Ancak bu durumu kabullenemiyoruz” diye konuştu.
Eşinin yoğun bakımdan çıktığını, ancak hareket etmekte zorlanan ve konuşamayan annesine, kendisi işte olduğunda oğlunun bakmak zorunda kaldığını kaydetti.
İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şahan Çoker de öğrencinin kendisine ait, devlet hastanelerinden alınmış bir rapor olması gerektiğini belirterek durumuna üzüldüklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!